2374
Следвайте ни

Започна изборният ден в САЩ и Канада

viber icon

Започна изборният ден в САЩ и Канада. Първи, в 14 часа българско време, започват да гласуват сънародниците ни по Източното крайбрежие, съобщиха от Министерството на външните работи.
 
Българските граждани в САЩ могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и Народно събрание в 55 избирателни секции, а в Канада в 16. САЩ и Канада са сред общо 21 държави с избирателни секции, в които сънародниците ни могат да гласуват с машина. В САЩ 8 секции са оборудвани с  16 машини, в Канада – 2 секции с 4 машини.
 
В Северна Америка сънародниците ни могат да гласуват и в посолствата ни в Куба и Мексико, където са разкрити избирателни секции. В Мексико сити изборният ден започва в 15 ч. българско време.
 
Сънародниците ни вече гласуват и в Южна Америка. Секции са разкрити в посолствата ни в Аржентина и Бразилия.
 
Най-късно изборният ден зад граница ще започне и приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Изборните секции там отварят в 17 часа българско време, а гласуването ще приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?