2374
Следвайте ни

Заговориха за импийчмънт на президента

viber icon

"Нарушението на Конституцията е едно от основанията за прекратяване на правомощията на президента", заяви във Фейсбук обръщение кандидатът да президент Лозан Панов.

Изказването му е по повод днешното решение на Конституционният съд, който определи президентския указ от 10 май, с който Румен Радев назначи Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство, за противоконституционен.

Панов коментира, че е впечатляващо мнозинството, с което КС е взел това решение - 11 от тях са го подкрепили, като има само едно особено мнение, което е по отношение на допустимостта.

Първи за импийчмънт днес заговори Георги Марков. В интервю за Dir.bg той посъветва бъдещите депутати от ГЕРБ да внесат искане още в началото на следващия парламент и така да подложат Румен Радев на процедурата още преди изтичането на мандата му през януари 2022 г.

Решението на КС, че назначаването на Кирил Петков за министър в служебния кабинет, е противоконституционно. дава възможност за процедура по импийчмънт срещу президента Радев. Това обяви в Dir.bg бившият конституционен съдия и бивш народен представител от СДС и от ГЕРБ Георги Марков. Той посъветва бъдещите депутати от ГЕРБ да внесат искането за импийчмънт още в началото на следващия парламент и така да го подложат на процедурата преди изтичането на мандата му през януари 2022 г.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

баш чалгарчето

баш чалгарчето

27.10.2021 | 23:44

Нали е празен сала, как ще се върне по обратния път и срещу течението? Радев - менте-президент!

Отговори
2 1
браво

браво

27.10.2021 | 23:51

най-после някой да отговори вярно на задачата, явно не си от глупавото чалгарско поколение

Отговори
0 1
ebaca

ebaca

28.10.2021 | 17:19

bravo ti si mnogo pros

Отговори
0 0
чалгарчето

чалгарчето

27.10.2021 | 23:06

А сега друга задачка, за да определим има ли полза от присъственото обучение или кой е глупав и кой се прави на умен. Чакам отговорите Ви. Празен сал плава по течението на река, което има скорост 1 км в час и изминава 1 км път за 1 час. За колко време ще се върне по обратния път?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?