71
Следвайте ни

Вижте откъде ще са депутати Кирил и Асен и кой ги замества

viber icon

Кирил Петков и Асен Василев ще са депутати от родните си градове - съответно от Пловдив и Хасково, научи "24 часа". Лидерите на "Продължаваме промяната" бяха водачи на по две листи, а всички такива трябва да обявят пред ЦИК окончателното си решение откъде ще са депутати до 14 ч. в неделя.

Така Петков и Василев освобождават места за следващите в столичните листи. На мястото на Петков от 24-и МИР влиза Мирослава Петрова, която има дългогодишен опит в проекти с високо обществено значение в сферата на архитектурата, строителството и обществените проекти в защита на природата, градската среда и културата.

Василев пък отстъпва място в столичния 23-и МИР на икономиста Борислав Антонов, който е бил и консултант във водещи инициативи в сферата на иновациите във Франция, най-вече в сферата на автомобилния бизнес.

В тази листа има още един, който е бил на две места - Иван Христанов. Той влиза от Плевен, а от 23-и МИР депутат от ПП ще е специалистът по бизнес администрация и икономика Виктор Насър, син на покойния журналист Гасан Насър.

Никола Минчев от ПП пък влиза от 24-и МИР, а на мястото му от Перник депутат ще е Юлия Борисова Иванова. Тя определя себе си като урбанист по образование, НПО и бизнес консултант по призвание и доброволец по душа.

Другият с две места в листите на ПП - Росен Костурков, ще е в парламента от Пловдив - област, където бе водач. В Пловдив град пък мястото му заема програмистът и специалист по криптовалути Йордан Маджунков.

Няколко са двойните водачи в ГЕРБ. Засега се знае, че Десислава Атанасова влиза от Русе, а от Разград депутат ще е бившият областен управител Гюнай Хюсмен.

Бившият образователен министър Красимир Вълчев ще влезе най-вероятно от Стара Загора, а в Шумен отстъпва място на Илтер Садъков. Той беше депутат от ГЕРБ в предишния парламент.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова се очаква да е депутат от столичния 25-и МИР, а от Варна да влезе Борислав Гуцанов. Заместникът й Кристиан Вигенин също води две листи и ще влезе отново от Ямбол, както досега. В Пловдив той отстъпва мястото на Иван Петков - Бебето.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ най-вероятно ще е депутат от Шумен. Така той освобождава място за парламента на петия в листата в Кърджали - IT специалистът от Ардино Павлин Кръстев, който бе и в предходния парламент.

Бившият министър на финансите в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов ще е отново депутат, след като Цветан Енчев влиза от Враца и му освобождава място в 26-и МИР София - област.

След като от депутатските си места се отказаха двамата сценаристи и зам.-шефове на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев и Филип Станев, които водеха по две листи, в парламента влизат нови четирима. Местата на Вълчев в Бургас и Сливен заемат съответно Златомира Карагеоргиева-Мострова и Иван Клисурски, а на Станев във Варна и Добрич - Александър Александров и Ивайло Христов.

От двойните водачи на "Възраждане" лидерът Костадин Костадинов влиза от Варна. Така заместникът му в партията Иво Русчев става депутат от 25-и МИР в София. Адвокат Елена Гунчева пък ще представлява в парламента избирателите си от Пловдив, а от Велико Търново влиза шампионката по шах Цвета Галунова, която е психолог по образование.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?