2374
Следвайте ни

"Възраждане" печели 14% от вота на българите в Ориндж Каунти, 1% в Москва. Ето защо

viber icon

Юлиян Попов, бивш министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков, коментатор, писател и умен човек, дава своето обяснение за един от новите BG феномени партия "Възраждане".

Ето какво написа Юлиян Попов във Фейсбук:

"Моето обяснение за това защо "Възраждане", проруска, ксенофобска, антиамериканска и антиваксърски партия, спечели 14% от вота в Ориндж Каунти, САЩ (а в Москва - 1%).
В чужбина живее и работи една особена общност - хора, които мразят чужбина. Живеят там, мразят я. Но живеят там. Работят в чужбина, ползват социалната подкрепа, а често я ползват и без да работят. Те са обхванати от дълбока и наполовина скрита ненавист към страната, която ги е приела, дала им е високоплатена за България работа, но не особено добре платена за страната, в която са. Понякога те не учат езика на страната, в която живеят, събират пари, трупат омраза, издържат деца и родители в България и чакат един ден да се върнат, позабогатяли и да си отдъхнат от света, който те смятат, че не ги е приел, но всъщност свят, който те са отхвърлили. Този синдром обхваща и някои по-образовани и интегрирани хора, нещо, което е много по-трудно обяснимо от поведението на изначално огорчения гурбетчия. Тези хора реагират ентусиазирано на сантименталния патриотизъм на Слави Трифонов. За някои с по-враждебна и подтисната нагласа, агресията и омразата на Възраждане е в звънко съзвучие с тяхната самопредизвикана отхвърленост от света, който всъщност толерантно и прагматично ги е приел. Предполагам, без да знам, че в Ориндж Каунти има повече от тях."


Интервю с Юлиян Попов очаквайте в броя на вестник "Марица" в петък, 19 ноември.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

555

555

16.11.2021 | 20:38

Ако полу`чаваха половината от грандовете които този лузър получава от господарите си и те щяха да гласуват за краварските слуги

Отговори
1 1
Дии

Дии

16.11.2021 | 18:45

Прав е човека. Сигурно това са деца на активни борци, членове на БСП и БКП. Те завалиите по ботевски силно любят Русия и силно мразят запада, но .... всички гледат да си уредят децата някъде на запад , а не в така обичаната от тях Матушка. Също така са върли любители на долари и евро, не признават рублите.

Отговори
5 3
Много точно казано!

Много точно казано!

16.11.2021 | 19:08

И от Вас, и от г-н Юлиян Попов.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?