71
Следвайте ни

В Пловдивско: 1000 униформени ще бдят на балотажа в неделя 

viber icon

Над 1000 униформени ще бъдат ангажирани за нормалното протичане на балотажа за президент и вицепрезидент в неделя. Това съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. 


Към момента бюлетините и изборните книжа са поставени под постоянно полицейско наблюдение и охрана. Физическа охрана е осигурена за всички 1025 избирателни секции в 414 изборни места.  По-късно днес под полицейски съпровод ще бъдат транспортирани машините за гласуване до съответните секции.


Припомняме, че в неделя полицейските служители ще бъдат разположени извън изборните помещения, като в тях няма да допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане начина на гласуване. По решение на председателя на съответната СИК, униформените ще се намесват при необходимост от възстановяване на реда.  


От временен оперативен щаб в дирекцията своевременно ще се проверяват сигнали за нарушения и злоупотреби с избирателните права, като по етапен ред ще се уведомява ръководството на МВР и прокуратурата. Организирано е и взаимодействието с Районните избирателни комисии за бърз обмен на информация и реакция.


След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и документация и членовете на секционните избирателни комисии при придвижването им от изборните места до РИК 16 и 17, които се помещават в Международен панаир – Пловдив.


Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ и от паспортните служби в районните управления ще оказват съдействие на  българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.  
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?