2374
Следвайте ни

Тошко Йорданов: Ние в ИТН сме джентълмени и не играем с преференции

viber icon

В "Има такъв народ" имаме вътрешно джентълменско споразумение да не играем с преференциите, защото те са форма на уродлив мажоритарен вот.Това каза заместник председателят на партията Тошко Йорданов в бТВ.
Освен това по думите му преференциите са и форма за купуване на гласове.

Коментарът му беше по повод изразено недоволство от бившия депутат от партията Галина Иванчева. Тя твърди в социалните мрежи, че всички членовете на партията са принудени да подписват декларация, че се отказват от преференциите си на изборите. Тошко Йорданов отказа да каже дали това е така.

"Всяка политическа партия си има вътрешни правила. Ние имаме джентълменско споразумение да не играем с преференции, защото това е уродлива форма на мажоритарен вот. Няма да отговоря на въпроса за декларациите, вътрешните правила са вътрешни, защото засягат определени партийни членове“, каза Йорданов.

"По време на предизборната кампания всички партии сме конкуренти, но е логично след изборите с една голяма част от тях да станем партньори“, каза Тошко Йорданов.

По думите му е логично и с коалиция „Продължаваме промяната“ да бъдат партньори. В същото време Йорданов коментира, че дори КС да се произнесе срещу Кирил Петков, това няма да повлияе на политическото им партньорство.

"Проблемите с COVID-19 не са заради зеленият сертификат, а идват от състоянието на здравната система – не е логично при 5000 болни да стигнем до колапс на болниците“, каза Тошко Йорданов.

По думите му дали зеленият сертификат е ефективна мярка трябва да се изказват само експерти епидемиолози и инфекционисти, а всички останали да се изказват като граждани.

"Проблемите в здравната система са заложени в последните 15 години и най-вече през последните 10 от управлението на ГЕРБ. Няма лекари, няма медицински сестри. Не може 30 пациенти да са една медицинска сестра“, каза Йорданов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Биби

Биби

26.10.2021 | 02:12

Абе алоо!!!! Та нали преференции те са вид мажоритарно ст. Нали това искайте?? Май забравихте какво искахте. Нищо не става от вас Тошко,казвам го без капка злоба. Просто да си го знаете. Правете си шоуто и не се занимайвате с политика.

Отговори
5 0
hasmukar

hasmukar

25.10.2021 | 05:53

аре чиба, джудже недоклатено!

Отговори
2 1
Иванка

Иванка

24.10.2021 | 23:03

ИТН не спазва законите. Преференциите са законови, но си пробутват техни хора, като водачите участват на 2 места и след избора им на едното място остъпват място на следващия т.е. гласуваш за един, а влиза друг. Това е чиста подмяна на вота. Който гласува за ИТН отново ще сгреши. С това си его никога няма да направят коалиция за правителство и през март отново на избори. Подкрепете експерти, а не шоумени, мутреси, сътрудници на ДС, деца на бизнесмени. Листата на ИТН бъка от такива.

Отговори
7 0
Той

Той

24.10.2021 | 22:41

Петелът в курника оправя кокошките, а другите петли са просто джентълмени. Взех го от стар виц.

Отговори
5 0
Тошко

Тошко

24.10.2021 | 18:21

Перференциите нали се доближават до Мажоритарния вот за който Вие организирахте референдум. И от референдума ли се отказвате бе чалгари?

Отговори
16 1
Георги v.

Георги v.

24.10.2021 | 17:05

Едно е да говориш глупости, друго е да повярваш в тях! Това се отнася не само са Тошко и Слави, но и за Бойко Борисов.

Отговори
11 3
Вън

Вън

24.10.2021 | 16:38

Тошко Африкански да си заминава в джунглата 7 и 8...

Отговори
20 1
КОИ

КОИ

24.10.2021 | 16:07

Какъв джентълмен си ти бе.Видял ли си се скоро в огледало.

Отговори
23 1
Р. Каменов

Р. Каменов

24.10.2021 | 16:03

Джентълмена , който ще представлява Пловдив в НС ...

Отговори
7 8
Лора

Лора

24.10.2021 | 15:36

Нагло джудже.. Как ли си джентълмен... Във собствените си очи може и да си великан.. Най много ти хвърляне мръсотия по хартата.. И защо досега нямаше коалиция, разговори и мир.. Дано този път видите дъното.. Едно е Шоу... Друго политика.. Жалко, че измамите и разочаровахте толкова много хора...

Отговори
26 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?