1553
Следвайте ни

Томов успокои ГЕРБ: Тези машини не са за нас

viber icon

На изборите "2 в 1" следващата седмица няма да се допусне отчитане на гласове от несертифицирани машини. Така говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов коментира днешните твърдения на ГЕРБ, че се подготвят изборни манипулации чрез 228 допълнителни машини, които се съхраняват заедно със закупените за вота устройства, съобщи БНР:

„От гледна точка на изборния процес няма нищо притеснително. Кой и защо е внесъл тези машини, той трябва да си обяснява. Централната избирателна комисия няма да допусне да се използват несертифицирани устройства.

Те няма да влязат в употреба. Дори, ако се взети с цел примерно, да заменят повредени устройства или нещо такава. Без разрешение на ЦИК и проверка на тези устройства, те не могат да бъдат използвани“, каза Томов.

Въпросните 228 устройства не са част от закупените от ЦИК 1600 машини по обществена поръчка, изпълнена от фирмата „Сиела Норма“. Те обаче се съхраняват в същия склад, като от фирмата са уведомили ЦИК, че допълнителните устройства са собственост на производителя „Смартматик“ и ще се ползват за демонстрации в Армения, Грузия и за други дейности.

В четвъртък заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов докладва по същия въпрос:

„Твърдят, че тези устройства са собственост на "Смартматик" и ще се използват за различни цели - демонстрации в Албания, демонстрации пред представители на Грузия, и сервиз, и за дейности между „Смартматик“ и „Сиела“ , несвързани с изборите в България.

Предлагам да изпратим едно писмо до „Сиела Норма“ с копие до ГД "Жандармерия", Специални операции за борба с тероризма, с което да ги уведомим , че специализираните устройства, които не са част от Договор номер 38, следва да се складират в обособен сектор от склада на "Карго Партнер" и да не се допуска разпечатването им.

След разтоварване на машините камионът да бъде освободен и да ни предоставят опис, съдържащ серийните номера на тези доставени  - по колко машини са предназначени за Албания, съответно за Грузия, и за другите неща, които не е ясно от тяхното писмо точно за какви цели ще бъдат използвани“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

много смрад

много смрад

06.11.2021 | 20:47

Радевата свита вече се оака

Отговори
6 2
Смях, голям смях

Смях, голям смях

06.11.2021 | 19:40

Хайде сега РадеФ ще спечели изборите в Грузия и Албания.

Отговори
8 3
Правда

Правда

06.11.2021 | 19:26

Томов- човек на Радев и на партиите на подмяната е лишен от доверието на народа, защото инициира и подкрепи неброенето на разписките, затова резултатите ще са натъкмени.

Отговори
9 6
Да да

Да да

06.11.2021 | 19:03

А кому ку.ра търсят при вас червен каскет

Отговори
10 4
Сик

Сик

06.11.2021 | 19:49

Те са в склада на частната фирма Сиела, бе помак, а не при тях.

Отговори
4 6
до въшльото СИК

до въшльото СИК

06.11.2021 | 20:18

Бе овчар ко са правиш на идиот-не че не си.Хванаха ли ва в крачка червен каскет хванаха ва.Нали знаеш че пак ще ядете пожарникарския

Отговори
6 2
Михо

Михо

07.11.2021 | 15:23

Като са в склада на частна фирма,защо се охраняват от МВР и СЕ ПАЗЯТ С НАШИТЕ ПАРИ???

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?