2374
Следвайте ни

Стефан Янев: Президентската двойка трябва да олицетворява единството на нацията

viber icon

Служебният министър-председател Стефан Янев гласува на балотажа на президентските избори в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ малко след 9.30 ч.

БГНЕС

 

"Отново е ден за избори, отново гласуваме - този път за президентска двойка. Българите, които имат право на глас, е добре да изразят своите предпочитания за двойката, която според тях най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия на президентската инситуция. За начина, по които ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се формира вътрешната политика, за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ", заяви Янев след като упражни правото си на глас.

Всичко, което мислим и чувстваме, нашите емоции трябва да бъдат съсредочени върху това по какъв начин нашата президентска двойка ще изпълни заложеното в Конституцията задължение - да олицетворяват единството на нацията. В този смисъл и с тези мисли призовавам българските граждани за активност в днешния ден и да дадат своя глас за предпочитаната от тях двойка, която да изпълни тези задължения", добави премиерът.

Той коментира и ситуацията на границата с Турция, която по негови думи е нормална. "В такива дни като на изборите има малко повече чувствителност и повече говорене за това какво се случва и какво не се случва. От няколко дни там се провежда спецакция и вероятно някои хора изпитват неудобство и забавяне, а това може да доведе до обвинения, че се прави нарочно, но не мисля, че е такъв случаят. Нека да изчакаме развитието. Смятам, че нещата са спокойни вече.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?