49
Следвайте ни

След грешни ходове на Нинова - БСП без депутати в 6 района

viber icon

БСП няма да има депутати от шест района – Габрово, Кърджали, Силистра, Смолян, Търговище и Разград – това става ясно при почти пълно преброяване на протоколите от СИК и разпределението на мандатите.

Любимецът на Корнелия Нинова - рали шампионът Крум Дончев, изпада от парламента, тъй като в Габрово левицата няма мандат. Това не е изненада предвид факта, че Дончев реши да прави „национална“ кампания, като се вози из цялата страна, пише che-bg.com.

„Абсолютен нонсенс беше случващото се в Габровска област, защото трябваше да работим без водач, който ни обясни, че ще ни покаже какво значи национална кампания и че той е по разпознаваем от всички, защото е спортна звезда“ – коментират габровски социалисти. Въпреки всичко в началото на кампанията, на парти в дома на Дончев с други водачи, той обяснил, че не иска да е депутат, а се цели за министър на младежта и спорта.

От парламента изпаднаха също: Атанас Костадинов, който беше изпратен водач в Силистра, ген. Кольо Милев – Търговище, Елка Неделчева – Разград, Емил Хумчев – Смолян и Милко Багдасаров – Кърджали.

Предлагайки Атанас Костадинов за водач в Силистра, Корнелия Нинова показа, че й е по-важна секретарката „Общи дейности“ към ИБ Вяра Емилова. Тя пък от своя страна пренареди листата на Силистра и вместо да се съобразят с решението на Областния съвет на БСП там – наредиха приближени на Емилова хора.

Резултатът не закъсня и БСП няма депутат от Силистра. Същото се случи и в Смолян, където незнайно защо Корнелия Нинова реши, че вместо младата надежда Петя Михалевска, която показа, че може да привлича гласове – сложи Емил Хумчев – трети мандат общински председател на БСП Златоград.

Отново в Търговище Нинова посочи генерал Кольо Милев, въпреки че при миналите избори ясно се видя, че ген. Милев няма никаква подкрепа в Търговище.

Поставяйки го за пореден път водач там, Нинова разби тотално организацията на левицата в областта. Елка Неделчева не успя да влезе в парламента и този път, въпреки мощното рамо на кмета на Разград Денчо Бояджиев, който стана втори в листата на БСП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Росен Димитров

Росен Димитров

16.11.2021 | 19:18

-Нямам думи ..,..щом тази дволична , лицемерна особа която демагогията , лъжата и още по малко алчността не я притесняват..и е хвърлила оставка...май имаме шанс още...!- - Не искам да кажа обаче че другите стават за нещо!?

Отговори
0 0
Альоша

Альоша

16.11.2021 | 13:04

"грешни ходове на Нинова" - кой ги пише тия статии под диктовката на чичо Гошо и гербавите седесари? Вижте изберателната активност, изплашиха хората с тоя Ковид и не отидоха да гласуват!

Отговори
5 2
Избледняващия

Избледняващия

16.11.2021 | 12:33

Кака Корнелия води БСП в много правилна посока. Стига с тая критика. Посоката е една и не трябва да се отстъпва и крачка назад. БСП се е насочил към излизане от парламента и това не трябва да се спира.

Отговори
6 6
Ахам

Ахам

16.11.2021 | 12:43

След като изгони Герговистите, кака Корни ми се издигна в очите!

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?