46
Следвайте ни

Слави Трифонов с първи думи за коалиция на "Има такъв народ"

viber icon

Слави Трифонов повдигна завесата по въпроса за евентуална коалиция на “Има такъв народ” и подчерта, че това ще стане при условие. Лидерът на партията обяви, че може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Ето цялата публикация на Трифонов:

 

"Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ.

Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души.
Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е “стопила” с близо 700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души.
А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. “мъртви души” са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те “имат право на България”.

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - “Има такъв народ” може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

14.10.2021 | 00:14

ЗА ЧИ ФУТ А САМО С М Ъ Р Т !!!

Отговори
2 3
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

14.10.2021 | 00:14

КАКТО ВИЖДАТЕ МОБИЛИЗИРАНО Е КУЦО, КЬОРАВО, САКАТО И ЙОЛО ДЕНЕВ :) НЕМА ДА СТАНЕ ГОВОРЕЩИ С В И Н И !

Отговори
3 2
МАЙМУНАТА ЧИ ФУТ

МАЙМУНАТА ЧИ ФУТ

14.10.2021 | 00:12

ИЗМИСЛИ ИЗБОРИТЕ 2 В 1 ТА ДА СЕ ПОВИШИ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ И ДА СЕ ПРИКРИЕ ИЗМАМАТА С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. КАТО ИДЕШ ДА ГЛАСУВАШ СРЕЩУ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ИЛИ КОЙТО ТАМ МРАЗИШ ДА ПУСНЕШ БЮЛЕТИНА И ЗА НЕКОЯ ПАРТИЯ ТА ДА СТЪКМЯТ РЕЗУЛТАТА И С В И Н Е Т Е ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА ЛЕГИТИМНО ИЗБРАНИ! ЗАТОВА ИМА И 50 КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ВСЕ НЯКОЙ ДА МРАЗИШ И ЗАРАДИ НЕГО ДА ХОДИШ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ДРУГИТЕ С В И Н Е

Отговори
1 5
Гошо

Гошо

13.10.2021 | 22:39

Мръсен и долен чалгар, ненавиждам грозната ти физиономия. Ти направи всичко възможно да се върне Мутрата на власт.

Отговори
5 4
долу чалгата

долу чалгата

13.10.2021 | 19:07

Абе пайтак ти ще разрешиш ли някой да казва у вас какво да се яде или кога да се спи.Въш.кар ходи им прави маанета по кръчмите и не се прави на великан във фейса

Отговори
16 6
Георги

Георги

13.10.2021 | 18:31

чикиджиите бяха дотук. Ще се стопят като ланшния сняг. Вече нищо не зависи от тях.

Отговори
15 6
Мен никой

Мен никой

13.10.2021 | 17:48

Не ме е преброил . Аз не се преброих . Чакам да ме глобят . Хахаххаха

Отговори
4 7
Лора

Лора

13.10.2021 | 17:46

Поредното безмислено изказване на чалгаря Трифонов който се движи с няколко души охрана

Отговори
21 6
Учуден

Учуден

13.10.2021 | 17:32

А защо хора, които живеят ИЗВЪН България, трябва да имат възможност чрез изборите да определят бъдещето на тези, които живеят ВЪВ България? Или на г-н Трифонов така му отърва, защото основна част от неговия електорат са "патриоти", просълзили се на някоя от неговите "песни" по българските кръчми в Западна Европа и САЩ?

Отговори
37 6
777

777

13.10.2021 | 17:11

Абе тъпан само ти не разбра че преброяването се провали. Поне 2 мил не искат да ги питат какво имат в къщи.

Отговори
29 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?