46
Следвайте ни

Симеон II: Предизборна кампания с компромати не води до нищо добро

viber icon

Дано кампанията да бъде градивна, а не деструктивна, с компромати, защото не води до нищо добро, а излага всеки един. Това призова цар Симеон II в коментар пред журналисти преди началото на Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

На въпрос относно участието на българите с двойно гражданство в политиката и необходимостта от промяна в Конституцията, царят коментира, че ако човек има двойно гражданство, съвсем нормално е да го съобщи или да се съобрази с това. Аз помня, когато за моето уж гражданство тогава се обадихме в Испания и министерството на правосъдието каза, че въобще не съм съществувал за тях, посочи той. Бившият премиер допълни, че в един глобализиран свят и тук в Европейския съюз заслужава да се помисли, "да се сменява Конституцията е нещо по-тежко, но всъщност винаги има място и възможности за подобряване или осъвременяване".

 Симеон II изрази надежда да има правителство след изборите, защото е толкова важно в такъв момент с много теми, които предстоят, и най-вече и известни кризи, и би било редно. Той посочи, че винаги трябва да се оглеждаме и какво се случва в други страни. "Не сме единствената, не сме изключение. Така че черпим поука и от това, което става вън", коментира царят.

"Медии и истина" е темата на срещата. На откриването й днес присъстват министърът на външните работи Светлан Стоев, министърът на образованието и науката Николай Денков, Неврокопският митрополит Серафим, епископ Евлогий - игумен на Рилската света обител, Петър Паунов - кмет на Кюстендил.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

далавери

далавери

18.10.2021 | 17:36

Няма компромати! Има разкрития за огромните кражби на предишната власт! Безсрамно ограбване на народа! Съд и затвор за мафията на ГЕРБ!

Отговори
0 0
Игати Горския

Игати Горския

17.10.2021 | 21:22

А избори със Штилка резачка кък е Фагенщайн жа доде ли в Мадрид таз година или.друг път Ей чифутски мушморок Кажи бе

Отговори
2 1
Бай Тошо

Бай Тошо

17.10.2021 | 21:09

"Искаме си царя, искаме си царя!" ревеше тълпата, а дядо Симо искал да им вземе горите!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?