49

Сергей Станишев: БСП губи позиции, вече не е алтернатива на ГЕРБ

"За съжаление БСП губи позиции през последните години. Изглежда, че БСП е доволна да не е първа или втора политическа сила, а както е сега - пета. Третият мандат не изглеждаше убедителен като впечатление. Изглеждаше, че БСП е готова да “подари” мандата на ГЕРБ и да управляват заедно." Това заяви Сергей Станишев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Ние бяхме алтернативата на ГЕРБ, а това се загуби. Сега като алтернатива се счита ПП. С такова поведение БСП губи достъп до своята периферия. Хората ще поставят въпроса, че не може без някаква промяна в партията. Ако няма здрава левица, не може да има нормална политическа среда."

"Хората гласуват за различни политически партии с идеята, че те ще си стъпят в задълженията. Това не се случва. Моето усещане е, че сме свидетели на един политически театър. Всеки казва, че иска да състави правителство, но другите партии му пречат. Политиците сега не водят диалог", добави той.

Станишев добави, че има проблем, когато няма легитимно управление в страната. 

"България започва да се възприема като болния човек на Европа. 5 избори за 2 години е несериозно. Чрез това поведение се разрушават консенсуси, които съществуваха от години. Това създава пречки за развитието на страната. Бих призовал партиите малко да оберат езика."

Станишев назова и няколко приоритета на страната, върху които партиите трябва да имат позиция и да стигнат до консенсус.

"Първото нещо е образованието. С необразовани хора не може да се постига напредък. Здравеопазването също е много важно. То се нуждае от сериозно финансиране. Демографията е другата тема. По всички тези въпроси партиите трябва да имат позиция."

"Аз нямам лични свръхамбиции. Трябва да има екип от хора, които имат обща кауза. Аз вярвам, че политиката е за да се върши добро. Трябва да видя, че има екип", коментира Станишев.

"Политиците трябва да спрат да товарят президента със собствените си проблеми, че не могат да направят правителство. Всяка една система има плюсове и минуси."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

30.01.2023 | 12:23

Много ми пречат тези да си крада както си знам и да ви държа с ниски заплати Мен дъртите комуняги ме поддържат. Станишката ми е старо другарче.

Отговори
1 0
комунист

комунист

30.01.2023 | 09:34

И тоя си търси ново място да се намести.Леле колко е елементарен пълен с лакардии като ма..ре с пр..ня.

Отговори
0 0
Поредната ГОЛЯМА УСТА

Поредната ГОЛЯМА УСТА

29.01.2023 | 20:36

На тоя, дето никога не е пил потен вода, мога да му кажа, че е предния глупак в тази партия. Да отива при Гоце.

Отговори
2 0
гост

гост

29.01.2023 | 13:28

И ако печели позиции какво , пак да храним ук ри за сметка на нашите граждани ли ? С вас е свършено,апропо Корни ви довърши.

Отговори
2 0
Да дава съвети

Да дава съвети

29.01.2023 | 13:16

На колегата си Зелдемир Воленски. И по първа и по втора Родина. А иначе да се готви за възмездието Първанов, който ни го натресе и е също такъв мръсник. Време е за Вендета по старобългарски, по Борис I Покръстител, може би?!

Отговори
2 0
Народа иска ...

Народа иска ...

29.01.2023 | 13:09

Европейски доходи заплати и пенсии

Отговори
3 1
Народът е вече,

Народът е вече,

29.01.2023 | 13:17

само прост!

Отговори
0 1
Хм…

Хм…

29.01.2023 | 11:34

Всички крадат, драги. Другаде им е проблемът на БСП. Не се разбира какви са. Уж са леви, пък били консерватори, уж произлизат от БКП, дето бяха интернационалисти, пък сега са патриоти, едни такива театрални, Корнелия с носия, Корнелия на каруца, че и на кон. Човек може да я сбърка с Копейкин.

Отговори
1 2
Боко тиквата

Боко тиквата

29.01.2023 | 09:57

Дъртите комуняги се разбираме. Важното е да си купим изборите и да ви крадем!

Отговори
6 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?