46

Сензация! Димитър Илиев повежда "Харвардите" в Кърджали

Най-успешният български рали пилот Димитър Илиев ще води листата на "Харвардите" в Кърджали. Освен това ще е на четвърто място в Перник.

Това съобщи самият той на страницата си. Митко, 6-кратен победител в родния рали шампионат, се съгласил след разговори с Асен Василев и Кирил Петков. Той бил навит от своя приятел Иван Христанов, лидер на листата на ПП в Плевен.

Интересното е, че друг прочут роден пилот - Крум Дончев, води листата на БСП, но в Габрово.

Ето и цялото изявление на Димитър Илиев от социалните мрежи:

Скъпи приятели, станах на 46 години и ще ви излъжа, ако ви кажа, че съм доволен от ситуацията в България.

Ще ви излъжа, ако кажа, че съм се примирил с несправедливостта и с разрухата, с безхаберието и корупцията, която е заразила и разболяла целия ни обществено-политически организъм, и която, подобно на тежко протичаща КОВИД инфекция, е поставила обществото ни на изкуствено дишане. Както в пандемията, така и в политиката има “вирусоносители”, които заразяват политическото ни тяло, а последствията са не с месеци, а с години и десетилетия. И също като корона-вируса, който непрекъснато мутира в нови варианти, за да може да се разпространява, така и тези политически „вирусоносители“ си променят формата и вида, методите и приказките, промъкват се оттук и оттам, поразяват различни системи и правят всичко само и само да оцелеят и да продължат да заразяват. Политическите вируси разчитат, че измъченият и вечно лъган народ до такава степен е изгубил преценката си и доверието си във всичко, свързано с държавата, че ще се откаже да търси политическа ваксинация. Обратното - ще се уплаши и ще я избягва така, както избягва и медицинската ваксинация…

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че не се питам дали аз самият направих достатъчно, или съм поредният мрънкалник. Отдавах се на много благородни каузи, помагах на много хора и това донякъде потискаше чувството ми на политическа безпомощност, усещането, че блатото е толкова голямо, а аз - толкова малък, че абсолютно нищо не зависи от мен. Но всъщност зависи. Човек не може да промени живота на всички, но може да промени живота на няколко, които - след като са получили - на свой ред да дават и да променят чужди животи. Блатото няма да изчезне отведнъж, но може да бъде пресушено стъпка по стъпка, като всяка следващата стъпка става по-голяма, по-важна и по-задружна.

Знаете ли, в моя спорт най-големият враг е страхът и неувереността. Уплашиш ли се, разколебаеш ли се - ще катастрофираш. Често си мисля, че и за народите няма по-голям враг от страха. От десетилетия нашият държавен “автомобил” се кара от шофьори, които летят по нанадолнището без да знаят как се държи волана. Ако пък знаят, престъпният им ум и алчността им са толкова силни, че вместо да изберат добър маршрут и да ни превозят безопасно от точка А до точка Б, те предпочитат да откраднат първо горивото, после резервната гума, акумулатора, а накрая са готови да разглобят двигателя и да го разпродадат на части. А ние страхливо си кротуваме, защото не подозираме, че - за разлика от автомобилите - държавите рядко катастрофират изненадващо и внезапно, с оглушителен трясък. Не, в държавите се случват много малки катастрофи, които водят неусетно към голямата катастрофа. Започва се с повреда в морала, после се поврежда справедливостта, оттам повредите се разпространяват.

Ще ви излъжа, ако ви кажа, че бъдещето ни е безопасно и сигурно. То е точно толкова безопасно и сигурно, колкото са и нашите пътища. Но не трябва да спираме да се опитваме да променим и пътищата, и шофьорите. Не трябва да се отказваме. Трябва да ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА.

Но тъй като аз никога не лъжа, няма да го направя и сега! Скъпи приятели, след поканата на моят добър приятел Ivan Hristanov, реших да се включа в движението Продължаваме Промяната. Вече никой не вярва на обещания и въпреки това аз искам да направя едно обещание… Не на вас, приятели, а на себе си… Искам да си обещая, че ще запазя това, което е целият ми живот, това, което е най-ценно за мен. Името ми. Искам да си обещая, че, нагазвайки в блатото, вонята може да ме опръска и изцапа, но името си ще пазя чисто докрай. След разговори с Кирил Петков и Асен Василев, приех да съм водач на листата на “Продължаваме промяната” в Кърджали, а в листата за Перник ще съм на четвърто място.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
У автоморгата ве серсем

У автоморгата ве серсем

12.10.2021 | 17:14

И тоя ойде у канавката То от всеки трошач на коли ако ставаше сви ...рка я да съм станал гайда С какво това изпражнение ще бъде полезен в парламента

Отговори
0 2
истината

истината

13.10.2021 | 00:46

колко си тъп...колко си тъп...ти си за кенефа...

Отговори
2 0
КОКО

КОКО

12.10.2021 | 16:56

И ТИ ЛИ БРУТЕ !!!!

Отговори
3 2
Лора

Лора

12.10.2021 | 15:51

Само с такива умни и красиви младежи истински патриоти България има бъдеще. Кирил Петков премиер.

Отговори
5 16
Ерхан

Ерхан

12.10.2021 | 15:57

Явно харесваш млади и красиви мъже. Това навява на месълта че си незодоворена и мислиш с долната си глава, коята в твоя случай е между краката ти

Отговори
11 4
коментар

коментар

12.10.2021 | 15:45

Добро изказване. Млад чоевек. Мислещ! дали ще се промени нещо... загадка....питанка голяма!

Отговори
5 11

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?