49
Следвайте ни

Секция в „Тракия“: Избирателната активност е с 30% по-ниска от миналата седмица ВИДЕО, СНИМКИ

viber icon

Слаба избирателна активност беляза балотажа за президент, затова и масово секциите останаха почти празни. Малко по-различна беше ситуацията в СУ „Черноризец Храбър“, където по обед дворът на училището се понапълни с граждани. Това обаче не успя да спаси положението и избирателната активност остана слаба.

Според Пламен Бакърджиев, който е член на 11 секция в СУ „Черноризец Храбър“  тя е с около 30 % по-слаба от миналата неделя, когато се проведоха изборите 2 в 1. Това се доказва и от резултатите в 15 секция в същото училище. Там от  704 избиратели своя вот към 13:30 часа бяха дали 120 души.

Технически проблеми с машините в нито една от секциите не е имало. „Понякога избирателите дърпат разписката преди да е готова и по този начин блокират машината. Тогава викаме техник и забавяме процеса на гласуване“, обясни Петя Грудева, член на 15 секция в СУ „Черноризец Храбър“.  

Техникът Максим, който отговаря за поддръжката на 5 от машините в школото, обясни, че друг възможен проблем е,  когато човек случайно дръпне кабела на машината. Тогава тя работи на батерията, но когато тя свърши машината се изключва и хората си мислят, че е дефектирала. Забиване на сензора до момента в секциите не е имало.

А гласуването става бързо – на хората им отнема не повече от минута. „Искам новият президент да подкрепи промените в съдебната и социалната система“, каза  Николай Василев и добави, че е важно да се гласува. По думите му ниската избирателна активност водела до това, че малко хора определят бъдещето на държавата. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?