2374
Следвайте ни

Рибар: И златна рибка да хвана, едва ли ще оправя България ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

„И  златната рибка да хвана, едва ли сам ще успея да оправя България“, шеговито възкликна пловдивски рибар, който хвърляше за щука на р. Марица. Преди да отиде на реката обаче, минал през избирателната секция и дал своя вот. На опашка за изборите 2 в 1 се наредил малко преди 7 часа, за да мине бързо и да не закъснее за риболова. 

„Нямах проблем с машинното гласуване, въпреки че гласувах и за президент, и за парламент. За 5 минути бях готов, защото имаше двама души преди мен. Моето време вече отмина, за съжаление, но за децата желая нещо по-добро“, обясни рибарят. Само на метри от него се бяха наредили двама млади рибари. Те все още стягаха такъмите си и се подготвяха да хвърлят въдици в ледените води на Марица. Категорични са обаче, че следобед ще отидат да гласуват.

За по-късно бяха отложили гласуването и повечето спортуващи на Гребната база с идеята да използват сутрешната тренировка за последен размисъл преди да се изправят пред машината. Едни бягаха за здраве, други караха колело, а трети просто се разхождаха с домашните си любимци. Една тема обаче ги обединяваше – третите поредни избори за тази година и надеждата, че най-сетне „всичко ще тръгне на добре“. 

Димитър Николаев, който беше дошъл да потича, ще гласува следобед, защото настоящият му адрес е в София, а през уикенда е дошъл на гости при семейството си. Други като Ирина, която разкарваше кучето си, пък няма да се върнат до столицата да гласуват. „Не съм си сменила адреса, защото от скоро съм в Пловдив“ , добави Ирина. Според Стефан Каранов най-важното е бъдещите депутати да не забравят, че преди всичко са българи – днес са там, на трибуната, но утре са едни от нас.

Пловдивчани са категорични, че новите народни представители трябва да наблегнат върху две основни теми – образование и здравеопазване, а президентът по думите им трябва да се вслушва в народа и да обединява.

Ето как да гласувате с машина на изборите 2 в 1.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?