1553
Следвайте ни

Разкриват нови секции за ковид болни в Пловдив

viber icon

Нови секции за гласуване на ковид болни в Пловдив ще бъдат разкрити за балотажа за президент на 21 ноември, който е между двойките Румен Радев – Илияна Йотова и Атанас Герджиков – Невяна Митева.

Това стана ясно след като ЦИК разреши на РИК-16 да увеличи бройките им, защото на изборите преди седмица се стигна до ситуация, в която много карантинирани бяха лишени от правото си на глас.

Причината беше, че заявления за гласуване по домовете се приемаха и в изборния ден и разкритите 5 секционни комисии нямаха физическата възможност да посетят всички адреси. Председателят на РИК -16 Ивайло Василев обясни пред „Марица“, че ще бъдат разкрити една или две допълнителни секции за карантинирани. Мобилните секционни комисии ще бъдат придружавани с полицейски коли. Охраната е въведена по указание на ЦИК, за да няма съмнения за манипулации. 
 
В неделя сутринта тричленните екипи ще получат защитни облекла, маски, ръкавици и дезинфектанти, а също така  урна и бюлетини за президент и вицепрезидент. Имената  с ЕГН  на COVID избирателите ще бъдат дадени в запечатани  пликове.  

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?