71
Следвайте ни

Проф. Герджиков проговори за Борисов и Радев и обяви кого ще подкрепи, ако не се класира за втори тур ВИДЕО

viber icon

Ако бъда подкрепен само от ГЕРБ и ДПС няма шанс да бъда избран, трябва над 50% да подкрепят президентската ни двойка, заяви кандидат президентът

 

Аз не съм говорил за смирение и помирение, но говорех за обединение и за това да се разбираме и да работим заедно, защото има много каузи, за които си струва да работим заедно. И много хора го правят, само че политиците не го правят. Партиите са склонни да се карат и по теми, по които в обществото няма спор. Аз не казвам, че трябва да се обединяват партии, а трябва да се обединят всички български граждани зад каузи.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. 

Повечето атаки са анонимни и не всеки ги чува. Те засягат не само мен, но и много близки хора. Човек си дава сметка, че може да стане жертва на такива неща, но няма да жертвам други хора, казя кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

"Нашите прадеди са имали проблем със Съединението. От 100 години не можем да се разберем за каузи. След влизането в ЕС и НАТО ние нямаме нова цел. Евроатлантическата ориентация е безспорна цел. Нека останат партийните спорове, но защо не се обединим около каузите. Някои го наричат Върховенство на правото, но принципът е прост - дали управляващите управляват в полза на народа, или в своя полза", каза той. 

"България има проблем с партизанщината и лобирането по един партиен начин. Винаги е имало такива спорове между партиите и групите на обществото.

Трябва да направим правила, които да не позволяват такива неща. Трябва да променим правилата, които се променят със закони. Президентската институция няма законодателна инициатива, но може да предложи промяна на Конституцията.

Президентът трябва да убеди партиите, че представляват гражданите, а не собствените си интереси. Ние започваме да се мразим по всякакви поводи. Това не може да продължава", заяви проф. Герджиков.  

"Аз обясних вече. Аз не съм член на ГЕРБ. Получих подкрепата на ГЕРБ, за която съм признателен. Няколко души ми се обадиха да ме попитат неблагодарен ли съм, че посочвам грешките на ГЕРБ, а не постиженията им. Те са постигнали големи успехи за 12 години - икономически растеж, инфраструктура, образованието в университетите и училищното образование.

ГЕРБ успя да върне отпадналите ученици. Това не е просто да се погрижиш за децата. Все по-малко работещи българи щяха да издържат все повече неработещи. Приемането в Банковия съюз е най-важното нещо след приемането ни в ЕС", изтъкна той. 

"Как мога да отхвърля подкрепата на партията, която е подкрепена от 800 хиляди души. Как да им кажеш: "не те искам". Защо да го направя", попита ректорът на СУ. 

"Действащият президент промени поведението си, защото видя как може да се говори и по обратния начин. Румен Радев вижда, че прави грешка, когато се противопостави остро. Говоря за поведението през цялата година, а не за предизборните закачки. Аз бях склонен да се кандидатирам и преди разговора с Борисов. Когато разбрах, че ГЕРБ би ме подкрепила, се съгласих", заяви проф. Герджиков. 

"Ако бъда подкрепен само от ГЕРБ или ДПС или и двете партии, няма шанс да бъда избран. Нашата президентска двойка ще бъде избрана, ако над 50% ни изберат. Аз съм убеден, че ще спечеля изборите. Ако на втори тур отиде някой друг, а не аз, аз бих подкрепил г-н Лозан Панов, защото подкрепя върховенството на закона", обяви той. 

"Няма да коментирам модел и действие на Радев. Единственото, което ме безпокои е неговото дръзко поведение към личности и партии. Няма нужда да се противопоставяме по този ожесточен начин", заключи проф. Герджиков. 

Видеото може да видите ТУК

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Нали

Нали

09.10.2021 | 15:34

Днес Марица е ударила рекорд! Цели 120 продадени вестника в цял Пловдив и около 350 влизания на сайта им! Добре, че са Оазисите с новозаселилите се селяни за да дръпнете малко!

Отговори
5 6
3,14

3,14

09.10.2021 | 12:13

Гербаджиков,на Радев не можеш да стъпиш на кутрето!Защо всички отказват на Мутрата,само ти властолюбив елемент се съгласи?Защо ли-защото си професор,чиито книги са пълни с измислици!

Отговори
12 16
Нали

Нали

09.10.2021 | 15:36

Славчо Атанасов е гeй а хюмнетo му се изявява като журналист в Марица!

Отговори
4 6
Тошко. до 3,14 (числото pi)

Тошко. до 3,14 (числото pi)

09.10.2021 | 19:19

Ти пък "голям коментатор" се извъди!? Даже започна да даваш оценка на професор!?!?

Отговори
7 2
ДОБРЕ...

ДОБРЕ...

09.10.2021 | 11:48

ЧАК СЕГА ЛИ ПРОГОВОРИ БЕ.... СЛИВИ ЛИ ИМАШЕ В УСТАТА ДО СЕГА ИЛИ БОЙКОВИЯ ....

Отговори
16 8
Нали

Нали

09.10.2021 | 15:35

Славчо Атанасов е гeй а хюмнетo му се изявява като журналист в Марица!

Отговори
3 6
СМЕШКО

СМЕШКО

09.10.2021 | 11:44

НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КОЙ ЩЕ ПОДКРЕПИ ГЕРДЖИКОВ.....ДА СИ ПОДКРЕПЯ ЗА.ДНИКА МАЗЕН...

Отговори
15 10
Нали

Нали

09.10.2021 | 15:35

Славчо Атанасов е гeй а хюмнетo му се изявява като журналист в Марица!

Отговори
3 5
Гербджиков

Гербджиков

09.10.2021 | 11:18

ГЕРБДЖИКОВ, ТЪРСИ СИ РАБОТА ОТ СЕГА ГЕРБДЖИКОВ

Отговори
14 16
Червен

Червен

09.10.2021 | 11:27

Чугун,ще ядеш у...й.

Отговори
7 16

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?