46

Проф. Герджиков коментира снимките с кюлчета от спалнята на Борисов

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин." Така кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков коментира по TV1 пред Миролюба Бенатова скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, които се разпространиха преди година.

 Той бе категоричен, че трябва да се провери случаят със снимките, както и кой ги е направил. "Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни, този въпрос да се изясни. Дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза още той като неколкократно подчерта, че не е адвокат на Борисов, но се съмнява с истиността на кадрите.

 Проф. Герджиков обясни, че не участвал в протестите миналата година, заради поста си на ректор на Софийския университет. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза той и осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС.

"Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни кандидатът за президент.

Той коментира и кадри, на които се вижда как преподавателят по политология Стойчо Стойчев от СУ показва средни пръсти на протестиращи, които са блокирали колата му в кръстовище по време на летните протести. "Този преподавател очевидно беше против протестите, но имаше и друг преподавател, който не направи нещо малко по-неприятно. Той събираше подписка срещу всички, които не са съгласни с протеста. Обявих, че няма да има уволнения заради политически възгледи", обясни проф. Герджиков, като не наложил дисциплинарно наказание нито на единия, нито на другия.

През 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор в СУ Герджиков подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали Алма Матер. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той. Според него президентът Росен Плевнелиев правилно е оттеглил доверието си от кабинета на Орешарски, след като бе обявено предложението на Делян Пеевски за кандидат за шеф на ДАНС.

"Плeвнелиев може би е постъпил по правилен начин, но никога не е казал вие сте лоши, а вие добри и хайде да разделим нацията. Президентът има силен глас и цялата нация го чува, но има значения какво казва. Не е приемливо да се казва: "Ти си бандит, а ти си лош!" Не е правилно. Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", обясни проф. Анастас Герджиков.

Той е бил 2 г. в казармата, като първата си година изкарал в Пазарджик като пехотинец, а през втората година в Сливница отново в пехотата.  
  
  
  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Герджиков ще излезе фалшив герой

Герджиков ще излезе фалшив герой

15.10.2021 | 07:47

КОЙ е Мата Хари? Мата Хари ли е КОЙ? Да не би съпругата на професора да е автор на снимките, та ТОЙ да демонстрира такава сигурност в думите си?

Отговори
6 3
Oня с дрона

Oня с дрона

15.10.2021 | 07:33

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин." Очевидно не са много хората, които разполагат с около половин милион евро в нощното шкафче, в купюри от 500 - любимите на мафията!!! Очевидно само човек, чувстващ се абсолютно всевластен, абсолютно безнаказан, абсолютно богопомазан, абсолютно неподсъден, абсолютно безсмъртен, може да си държи така спестяванията! И още нещо, гу'син Герджиков - що не вземете да спрете да се излагате като кифладжии, и не регистрирате листата на Демократична България в Стара Загора? Толкова ли са ви трън в ... техните няколко процента вот?

Отговори
2 2
Срам за България

Срам за България

15.10.2021 | 00:58

Е руския резидент румен радев. До тука ни докараха комунистическите идиоти

Отговори
6 6
Професорче не гледаме само новините по телвизията

Професорче не гледаме само новините по телвизията

14.10.2021 | 23:45

Ти май си повярва и че сме толкова наивни слушатели. Забрави ли че има електронни медии, интернет, google. Тоя не мисли за говеда.

Отговори
11 11
Професорче не гледаме само новините по телвизията

Професорче не гледаме само новините по телвизията

14.10.2021 | 23:56

Тоя ни мисли за говеда!

Отговори
8 7
Това е новата грешка за кандидат-президент

Това е новата грешка за кандидат-президент

14.10.2021 | 23:21

Досега се срамувахме от тиквата Борисов като премиер а сега остава и да се срамуваме заради лъжеца Герджиков като президент ха-ха-ха до къде я докарахме Българио.

Отговори
17 9
Ха-ха-ха още от сега започна да ни лъже

Ха-ха-ха още от сега започна да ни лъже

14.10.2021 | 23:08

12 години ни лъгаха и крадяха е стига вече. Тоя като е професор нас за овце ли ни има та да му вярваме на лъжите. Българите вече не се оставяме така лесно да ни ... Умря Марко който ...

Отговори
12 8
Тиква

Тиква

14.10.2021 | 22:44

Няма разследване от Гешев, това е проблема. Дори няма разпит на проститутката, която е снимала банкянската Тиква.

Отговори
18 7
Жоро

Жоро

14.10.2021 | 22:24

По полека лъжи, кои са тези две лаборатории с богат опит дето са правили експертизи, що бтв-то не ги показа тези експертизи. Май експертизи те са само в твоята картуна и на зомбираните като тебе. И злобната, нещастна, стара госпожица бенатова като е показала средния пръст на г-н Стойчев, що не показа и гадориите, псувните и обидите на протестърските лумпени към същия. Защото затова и плащат да лъже и манипулира.

Отговори
11 5
Просто и наивно антигерберче

Просто и наивно антигерберче

14.10.2021 | 21:54

Цялата държава е в хаос и това е началото на края отворете си очите ?????Какъв ненормалник трябва да си за да не виждаш че държавата ни е без ,,Пилот" катастрофата е предречена Бог да ни пази

Отговори
8 17
Ба  си

Ба си

14.10.2021 | 21:43

И олюва дето е тоя. Не бил сигурен. Че кой те пита теб бе шмульо. Твоят шеф беше като наср две седмици след излизането им. После се осефери и взе да обвинява с Радев. Такъв т а а пак е. Ама май ти си по.

Отговори
22 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?