1553
Следвайте ни

Президентът с изненадващ ход за Кирил Петков, вижте го

viber icon

Президентът Румен Радев е изпратил становище до съда по делото около гражданството на Кирил Петков. В него се казва, че поради отпаднал предмет Конституционният съд трябва да отклони искането на групата народни представители срещу указа за назначението на Петков като служебен министър, а образуваното производство да бъде прекратено или отхвърлено като неоснователно, съобщи БНТ.

"Факт е, че въпросното „първо" служебно правителство не съществува, а с това предметът на делото е изчерпан и евентуалното решаване по същество отпада", казва държавният глава. Той се позовава на практика на Конституционния съд, според която "последиците от акта, предмет на конституционния контрол, трябва да съществуват към момента на произнасянето".

Радев мотивира виждането, че искането следва да бъде отклонено като недопустимо „поради отпадане предмета на делото.

"Към момента на издаването на указа кандидатът за министър Кирил Петков Петков е представил писмена декларация, че отговаря на изискванията на чл. 110 от Конституцията, включително, че няма друго гражданство освен българското", се казва още в становището на Румен Радев. Той допълва, че като отговорен за спазването на Конституцията е положил необходимата грижа изискванията да бъдат спазени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

07.10.2021 | 02:19

Не е проблема в Борисов, Радев , Доган, Пеевски, Гешев, проблема е, че съдиите са корумпирани и отсъждад за този , дето им плати или е силен на деня! Отдавна Темида не е сляпа, а си върти г.за, както и е удобно. Ако имаше истинско правосъдие и законите тежаха за всички, а не само за бедните и низвергнатите, щеше обществото да е различно!

Отговори
4 0
obratno pisane

obratno pisane

06.10.2021 | 23:02

Много си е прав Радев,минала е давност и К.Петков не е министър.Голямо нарушение,все едно откраднал или злоупотребил с кой знае какво.Толкова дивотии станаха пред очите ни за тия 11г.на ГЕРБ,които служебното разкри,че дори немски и френски издания писаха.А сте се захванили с някакъв хвърчащ лист.

Отговори
1 8
Дии

Дии

06.10.2021 | 21:43

Това значи да не се търси отговорност от Бойко Борисов понеже вече не е министър председател. Ха се га де. Радев освен книжка за самолет явно има и дипломи по право от магаданския университет. Ама тук е Европа. Бил съм и в казармата и в университета и определено мога да направя избор.

Отговори
15 5
lol

lol

06.10.2021 | 21:37

Кой е..ал- е..ал, кой пил- пил, кой лъгал - лъгал етова е казал летецът на прост и за разбиране език

Отговори
16 4
Чичо

Чичо

06.10.2021 | 21:33

Кой беше казал че когато Господ раздавал акъл военните били под моста , на учение .Казват че фуражката не само окапвала косата , но и увреждала мозъка .

Отговори
22 7
Дии

Дии

06.10.2021 | 21:12

Безочливо нагъл човечец е льотчика Радев. Безсрамно осра пейзажа и сега допълва, че като отговорен за спазването на Конституцията е положил необходимата грижа изискванията да бъдат спазени. Ба си гьон сурата.

Отговори
25 8
Бонго Бонго

Бонго Бонго

06.10.2021 | 20:41

Редник Радев за пореден път доказа, че той може да гази КОНСТИТУЦИЯТА. В МОМЕНТА ГОВОРИ ЗА ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,ПОНЕЖЕ ГО НЯМАЛО 1 ВОТО СЛУЖ.ПРАВИТЕЛСТВО. РАДЕВ ТЪПУНГЕР ТАКЪВ, СЕГА СЪДА НЯМА ДА УВАЖИ ГЛУПАВАТА ТИ МОЛБА, А ТЕ ЧАКА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, СЛЕД ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ. МИСЛИ ЗА ОЩЕ БАДЖАНАЦИ.

Отговори
31 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?