1939
Следвайте ни

Председателят на ЦИК разкри истината за допълнителните машини

viber icon

„ЦИК не е възлагала доставка на допълнителни машини, машините, които са собственост на държавата и са доставени по възлагане на комисията, са общо 12 837“, обясни в ефира на БТВ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Три дни преди вота за президент и парламент - скандалът с допълнителните машини за гласуване се разраства. Избухна нов спор - има ли още една - трета пратка устройства. Нейкова обясни, че „т. нар. допълнителни машини, за които има информация от 3 ноември насам, са били първоначално 228".

Получихме информация от „Сиела Норма“, че има такива машини с молба да окажем съдействие те да бъдат освободени, добави тя.

Те отправиха тази молба, понеже МВР, които охраняват транспорта на машините, които бяха възложени от ЦИК, не са ги освободили, така разбрахме за тези 228 машини, допълни тя.

„По информация на изпълнителния директор на „Сиела Норма“ са предназначени за Албания и за Грузия, и една част между „Смартматик“ и „Сиела Норма“ несвързани с изборите“, обясни още Камелия Нейкова и добави, че тези машини няма да бъдат използвани за изборите.

Според нея е трябвало доставчикът да уведоми ЦИК за това:

„Доставчикът най-малкото, което дължи, е да уведоми ЦИК своевременно. В договорите, които са сключени няма такъв елемент, няма и информация за внасяне на такива машини. Не искам да кажа, че е забранен вносът на машини. Но когато сме седмицата преди изборите към 3 ноември, е недопустимо появяването на такива машини, което генерира напрежение. ЦИК няма да допусне гласуване с машини, неминали процес на сертифициране“, обясни председателят на ЦИК.

ЦИК ще поиска и серийните номера на всички допълнителни машини, за да не се допусне те да бъдат използвани на изборите в неделя, заяви още председателят на комисията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

в.с. по пик тв

в.с. по пик тв

12.11.2021 | 08:24

Председателят на ЦИК ... ЗНАЕ ЛИ, че в 2 града и 23 МИР в София резултатите са готови и качени на флашка? Валери Симеонов го каза... а градовете са Пловдив и Благоевград!!!

Отговори
2 2
пик тв

пик тв

12.11.2021 | 08:26

Мдаа, снощи беше на клип тази информация! Така, че и да не гласувате в Пловдив, се знае ПП ПП е втора - това е целта!

Отговори
2 2
Ерхан

Ерхан

12.11.2021 | 07:39

Камелия нейкова може само кавали на мъже да прави. Нищо не става от нея.

Отговори
7 1
Ще си гласуват сами

Ще си гласуват сами

12.11.2021 | 03:31

Че, те от Албания в пряка връзка по телевизията, казаха, че никой не е чувал за машини и за тая фирма, че изобщо нямат намерение да гласуват с машини. Еднити машини са за радев, а другите за мая. Огромна измама ще има този път.

Отговори
6 6
Надървен

Надървен

11.11.2021 | 23:29

Тази ме кефи, има нещо перврзно в нея... Бих я клатил до припадък

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?