49
Следвайте ни

ПП "Възраждане" искат отпадане на мерките преди разговори за правителство

viber icon

ПП „Възраждане” ще работи за връщане на нормалността в държавата, както и доверието на гражданите в институциите и бъдещето на страната. Това каза председателят на партията Костадин Костадинов на пресконференция. По думите му част от незабавните мерки, с които ще се заемат са отмяна на зелените сертификати и всички последвали след него мерки.

„Тези незаконни действия на здравните власти съсипаха голяма част от родния бизнес. Здравният апокалипсис е факт. Демографската криза също. Необходимо е да се възстанови нормалността в държавата. Ако продължаваме така, след 10 години България може и да я няма на картата”, обясни той.

Костадинов допълни, че в новия парламент ще бъдат диалогични, уважавайки избирателите на всички политически партии. Преди това обаче от партията настояват за яснота дали зелените сертификати ще отпаднат.

„Възраждане” е категорично против въвеждането на еврото в страната. Това ще бъде пагубно за родния бизнес и граждани, обясни зам.-председателят Цончо Ганев.

„Откакто сме в ЕС ние сме най-бедната държава, а се водим в клуба на богатите. Сега като парламентарно представена партия не можем да позволим финансовата политика по отношение на еврото на 12-годишното управление на ГЕРБ да продължи. Друг проблем, за който са необходими незабавни мерки, е зелената сделка, която е унищожителна за българския бизнес”, добави зам.-председателят.

Партията представи и идеите си за решаване на демографския проблем в страната. Подпомагане на всички репродуктивни двойки с проблеми, е едно от първите решения, които могат да бъдат взети, обясни секретарят на „Възраждане-София” Деян Николов.

„Не са необходими много ресурси, а само политическа воля. Има редица европейски държави с добър премер в тази сфера”, допълни Николов.

За незабавна смяна на главния прокурор ще настояват още от партията. Адекватен достъп до правосъдие и разширен обхват на текущия контрол върху висящите дела са други приоритети, с които „Възраждане” ще се захване, добави от своя страна адвокат Петър Петров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?