46
Следвайте ни

ПП даде два пъти повече гласове на Радев от БСП, 10% от феновете му са гербери

viber icon

Току що родената партия "Продължаваме промяната" се оказа по-голям донор на гласове за Румен Радев на 14 ноември, отколкото БСП, която го вкара в политиката преди пет години. Това показват данните на социлогическа агенция "Галъп" при 100% паралелно преброяване.

40% от гласовете за Румен Радев са дошли от гласоподаватели на  партията на Кирил Петков и Асен Василев, 26% от такива на БСП, 12% от ИТН, 5% от ГЕРБ-СДС, 3% от ИБГНИ, 2% от "Възраждане" и най-неочаквано 1% от ДПС. 

77% от гласовете за Анастас Герджиков са от електората на ГЕРБ-СДС, 9% от "Продължаваме промяната", 4% от ДБ, 3% от ИТН, по 1% от БСП, ДПС и "Възраждане" и нито един от ИБГНИ.

От тези, които са гласували за "Продължаваме промяната", 80% са дали вота си за Румен Радев, 9% за Анастас Герджиков, 4% за Лозан Панов, 2% за Костадин Костадинов и нито един за Мустафа Карадайъ.

От гласувалите за ГЕРБ-СДС, 83% са дали вота си и за Анастас Герджиков, 10% за Румен Радев и по 1% за Мустафа Карадайъ, Лозан Панов и Костадин Костадинов.

От избралите БСП, 93% са предпочели Румен Радев, по 1% са избрали Анастас Герджиков и Костадин Костадинов, а за Мустафа Карадайъ или Лозан Панов -няма  нито един процент.

От тези, които са гласували за ИТН, 78% са дали вота си за Румен Радев, 9% за Анастас Герджиков, 3% за Лозан Панов, 2% за Костадин Костадинов и нито един за Мустафа Карадайъ.

От електората на ДБ, 38% са избрали Румен Радев, 36% за Лозан Панов, 14% за Анастас Герджиков, 2% за Костадин Костадинов и нито един за Мустафа Карадайъ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Амии

Амии

15.11.2021 | 09:38

Социалистическа партия ръководена от олигарси и свръх богати тарикати не може да очаква подкрепа от мислещи и можещи млади хора. А гласуващият за нея по сантименти електорат изчезва по естествен път и с не малката помощ на ко19.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?