2374
Следвайте ни

Пловдив готов за изборите, бюлетините пристигат в понеделник

viber icon

„С решение на ВАС окончателно се отменя броенето на контролните разписки при отчитането на вота на 14 ноември. Единственият документ, който ще е валиден, е протоколът, отпечатан от машината“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев по време на онлайн среща със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори. 

Той припомни, че в понеделник ще пристигнат бюлетините в областната управа. До сряда ще бъдат подготвени за раздаване по определен график към общините. Янев насочи вниманието на секретарите към подсигуряването на по-голям превоз и повече хора, предвид двойния обем на бюлетините за двата избора – на президент и вицепрезидент, и на народни представители.

Областна администрация ще осигури специални облекла и дезинфектанти за подвижните СИК, които ще обслужват ковид болни и карантинирани. На този етап общата бройка от тези гласоподаватели е приблизително 10 000 души. Още не е ясно колко от тях ще подадат заявление за гласуване.

Утре е крайният срок за получаване на информационните табла за избирателните секции,  напомниха от Областна администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?