2374
Следвайте ни

Петър Москов: Десните променят правилата на играта, а левите само сменят играчи!

viber icon

Десните променят правилата на играта, а левите само сменят играчи! Това каза в Пловдив лидерът на партия "Консервативно обединение на десницата" и бивш здравен министър д-р Петър Москов в коментар на ситуацията в страната и вечната битка между лявото и дясното на политическата сцена.  

Заедно с Цветан Цветанов от "Републиканци за България", с когото сформираха политическия съюз "Национално обединение на десницата", той представи кандидатите за президент и вицепрезидент Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева, както и пловдивската листа на коалицията. 

"Национално обединение на десницата" е десен консервативен политически съюз. Целта е да върне смисления разговор за политиката там, където му е мястото,  в единствения вододел, който дава работещи решения за обществото - вододелът между лявото и дясното. Зашото всяко едно нещо в политиката има тези два параметъра - лявото и дясното. Слушам в последните седмици и месеци, че много се говори за кражби и как лявото, което идва, щяло да спре кражбите. Хайде да говорим за кражбите, лявото и дясното. Има нови национални звезди - новият проект на г-н Радев, който се нарича "Продължаваме промяната", които казват ние ще спрем кражбите, няма да има корупцияи и т.н.  И аз, и Цветанов сме имали тежката съдба да управляваме и да ръководим системи. И двамата сме спирали кражбите –той по един начин в МВР, аз по друг в здравната система. Резултатът обаче от тези наши действия не е бил промяна на тези две системи, те не са станали по-добри. Истинското спиране на кражбите всъщност е промяната на тези системи и начина, по който работят. Това е разликата между лявото и дясното. Левият политик ви убеждава, че онзи е крадец и че няма да крадат.  Но системите на сигурността и здравеопазването продължават да са необърнати към нашите нужди. Истинската кражба е продължаването на съществуването на системите на сигурността, на образованието и здравеопазването по начин, по който  те в момента съществуват. Усилията ни, всеки в неговата област,  били насочени към промяна на самите системи. . Това прави десният политик. Левият само сочи и констатира кражбите.  Работат на политика е да промени системата така, че да бъде насочена към нуждите на хората. Това е разликата между нас политиците от десницата и левите, които ви казват, че като дойдат ще махнат Иванов и ще сложат Георгиев. Десните политици реформират системите , левите политици се борят за това да сменят началниците им, за да може известно време да паразитират", посочи д-р Петър Москов. 

Той коментира и изказванията на "новите звезди" от "Продължаваме промяната" за кражбите в ББР. "Истинското спиране на кражбите в тази ситема е да няма държавна банка с политическо ръководство. Това е дясното решение. Парите от нашите данъци не могат да бъдат раздавани като потребителски кредити", категоричен е лидерът на КОД. 

Москов коментира, че Румен Радев е левият президент на България. "Не "левият", защото левият му крак е по-силен като на Христо Стоичков, а "левият", защото в 5-годишния си мандат той изпълни задачите, дадени му от левицата, която го издигна и извървя пътя до сядането му на президетския стол.  Първата задача - в парламента да има ляво мнозинство. Радев постигна това нещо. Второ  - да върне БСП в управлението на държавата. Вие виждате, че и втората задача е на път да се реализира. Радев изпълни целите. Всичко останало е липса на каквато и да било подредба на ценности, които един президент трябва да защитава. Вие видяхте ли Радев, който излезе с вдигнат юмрук и каза "Мутри вън!", да каже "Вирус вън!"?  Видяхте ли Радев да защити енергийните интереси на България?  Видяхте ли Радев във въшнополитически план да отстои това, което България години наред е надграждала? Единственият човек в цялата кандидат-президентска кампания, който не се страхува, не се притеснява, не се занимава с тънки електорални сметки, а заявява себе си като  кандидатът, който иска да обедини нацията около набор от десни ценности, това е Горан Благоев. Той е идеологическият противник на Радев и това, което стои за него", посочи Москов. 
Лидерът на КОД и бивш здравен министър коментира и ситуацията с коронавируса. 

"Лявото ни държи в затворен кръг вече две години - отваряне, затваряне и няма изход. Много от нас вече не желаят да слушат тази тема и какво решил поредния министър. Не му се вижда краят. Лявото ви казва, че 90 % трябва да се ваксинират и тогава ще излезем от кризата. Това означава абсолютно безперспективна агония. Ние казваме следното: обединение, а не разединение, силна информационна кампания за 3 месеца и от Нова година нататък да живеем свободно, всеки със своят избор. Ако успеем с тази информационна кампания да убедим повече хора, тогава ще спасим повече животи. Това е разликата между утопията на лявото и тежкият отговор и решение на десницата. Първо трябва да се съединим като общество и да вървим напред, след което всеки иформирано да носи отговорността за решението", коментира д-р Петър Москов.

Той отново подчерта, че обясненията за липса на капацитет в здравната система не са реални. "Четвърта поредна вълна ни се обяснява че 5-6000 пациенти представляват проблем за системата, която прави по 200 000 хоспитализации месечно. Това не е въпрос на капацитет на системата, а невъзможност и нежелание тази ситема да бъде управлявана. Ето това е кражба. В Пловдив 38 болници имат договор  със Здравната каса. 53 % от тях в момента имат 0 пациенти с ковид. 77 % от всички в града и околността се лекуват само в 9 болници от всички тези 38", посочи Москов. 

"Ето затова говоря. Че първо е политическото решение - информационна кампания и свободен избор от Нова година. Ако зависи от нас, прекратяваме тази агония на база информирания избор. Слагаме точка, всеки е взел решпение. Второ – здравната система започва да изпълнява това, за което е създадена – да посреща нуждите на хората", подчерта лидерът на КОД. 

Националното обединение на десницата е под номер 7 в бюлетината за предстоящите избори. Ето как е подредена пловдивската кандидат-депутатска листа за парламентарните избори на 14 ноември: 


1 Пенка Иванова Деведжиева
2 Кирил Петков Саров
3 Десислава Илиева Атанасова - Чомакова
4 Веселин Костадинов Динков
5 Николай Георгиев Ганев
6 Ивайло Спасов Спасов

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мислещ

Мислещ

29.10.2021 | 00:05

Изключително вярно и правилно. Респект!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?