2374
Следвайте ни

Първи коментари от партиите след жребия на ЦИК

viber icon

"С номер 32 ГЕРБ тръгва към предстоящите парламентарни избори с надежда, оптимизъм и отговорност. Надежда, че в тези трудни, кризисни моменти, българите са разбрали кои партии са устойчиви и гарантират сигурността, кои сеят популизъм и кои партии се опитаха да внушат, че разрухата е единственото решение за промяната. В следващия парламент ГЕРБ ще бъде основен участник в едно управление, което ще гарантира и подкрепя промяна, която ще бъде със стъпки напред, а не с крачки назад". Това каза бившият транспортен министър и народен представител от ПГ ГЕРБ Росен Желязков.

По думите му в предизборната кампания ГЕРБ ще заложи на плюсовете на партията.
„На минусите на популизма и отрицанието заложиха тези, които не съумяха близо една година да съставят устойчиво правителство, което даде възможност да се управлява без програма и виждане как българинът да живее по-добре.

Според него партиите на разрухата са тези, които изчегъртваха ГЕРБ. Желязков допълни, че лидерът на партията Бойко Борисов ще бъде народен представител.

"Нашият номер на изборите е 33 – лесно се помни. Това, което е важно за нас, е че социолозите ни дават ръст в последните месеци и ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са наш основен опонент и се готвим за конкретни законодателни промени, с които да въздействаме на негативното влияние на кризите", заявиха от БСП.

"Номерът няма значение. В следващия парламент ще има нужда от парламентарна група омбудсман, която да следи за подкрепата на българските домакинства и на българските фирми. В условията на инфлация и растящи сметки държавата трябва да поеме увеличението и на тока, и на парното, и на природния газ, и на водата", подчерта лидерът на "Изправи се. БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

По думите ѝ те ще са групата, която "ще отстои да няма нито едно българско семейство и нито една българска фирма, които да не получат пряка финансова подкрепа от българската държава".

"В следващия парламент ще има нужда и от биткаджии, защото опитът на ГЕРБ и на ДПС да реставрират статуквото, е очевиден. Ние сме показали, че не правим компромиси с каузите на хората от площада, които искат промяна. Парламентарната аритметика е ясна - "Изправи се. БГ! Ние идваме" трябва да бъде част от следващия парламент, за да има мнозинство и правителство на промяната", допълни Манолова.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?