46

Опашки отказват пловдивчани от вота, някои се връщат по 3 пъти

Дълги опашки отказват пловдивчани от гласуване. Това сподели читателят на "Марица" Николай Стоянов, който е възмутен от организацията на изборния ден в града, и в частност в кв. "Кършияка". Той успял да мине към 16 часа пред урната в училище "Райна Княгиня", но родителите му още висят и чакат реда си. 

"Условията, при които протича изборния ден, са безумни. Не знам машини ли няма достатъчно, организацията ли е ужасна, но опашките са с по над 30 души. Проблемът е, че самото разпределение на секциите не е равномерно, има дисбаланс в количеството адреси. Не втория етаж имаше опашка над 30 души, а на първия няма хора. Като гледам колко време отнема чакането и гласуването, не знам дали ще се справят до края на изборния ден", посочи Николай пред "Марица". 

Той каза, че е сигнализирал председателката на секционната комисия, в която е подал вота си, както и Районната избирателна комисия за Пловдив, но и от двете страни вдигнали ръце. "Нищо не можем да направим!", бил отговорът. 

"Има тотален отказ от действия, от подаване на сигнали, от каквато и да е била рекация, отговарят, че нищо не могат да направят. Казват, че избирателната активност е ниска. Не е така. Различни неща са отразената избирателна активност и тази на хората, които искат да гласуват", коментира пловдивчанинът.  Близки му споделили, че за трети път ходят от сутринта, тъй като има опашки. Така и не са гласували още. "Искат хората, връщат се по няколко пъти, но организацията е нулева", посочи Николай. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
елементарна сметка

елементарна сметка

14.11.2021 | 19:12

С една машина в секция повече от 250 - 260 човека не могат да гласуват. И то при положение че няма паузи. Т.е. това е при 3 минути на човек. Абсурд. Може би в края на деня, при натрупване на избиратели би трябвало да се гласува и с бюлетини, за да успеят всички желаещи да упражнят правото си на глас. А и във всяка секция има хора, които повече от 5 минути не са в състояние да се справят. Една машина в секция е недостатъчна.....

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?