49
Следвайте ни

Нинова: Ниската избирателна активност е дългосрочно опасна

viber icon

Ниската избирателна активност на избори „2 в 1” е много силна камбана към всички ни за недоверие към институциите. Тя е дългосрочно опасна. Всички политици трябва да го осъзнаят и да вземат мерки.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в първото си изявление в изборната вечер.

Към този момент сме на трето място, нашето поведение и конкретната ни и ясна кампания ни помогнаха да бъдем стабилни. Имахме изпълнително бюро, коалиционен съвет – не сме обсъждали въпроси за оставки, заяви Нинова.

Парламентът е много фрагментиран и изисква много голяма мъдрост. Когато получим покана за правителство, ще се отзовем. Ще бъде диалогични и разумни, каза още Нинова и подчерта, че най-разумно ще бъде да се формира парламентарно мнозинство, което веднага да се заеме с приемането на бюджета за 2022 година.

Конфигурацията е сложна в парламента. Нямаме време за приемането на бюджета за 2022 г. Докато се водят разговорите за правителство, най-голямото усилие ще бъде да направим мнозинство за приемането на бюджета за 2022 г. Ще положим сериозни усилия, имаме своите предложения за него. В следващите дни трябва да търсим разум и съгласие по политиките за Бюджет 2022, каза Нинова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?