49

Нинова не си признава, че поема парламента

Няма решение председателят на НС да се избира на ротационен принцип между четирите партии за срок от 1 г. Това категорично не отговаря на истината - нито, че ще се избира така, нито, че аз ще съм първият председател на НС на база ротационен принцип. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в специално изявление.

Нищо от написаното и публикувано за БСП във връзка с бъдещото правителство - нито като имена от БСП, нито като претенции за министри, не отговаря на истината, категорична бе тя. Тези имена изобщо не са обсъждани вътре в партията, а след това на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила, допълни соцлидерката.

Потвърждаваме отново волята си да положим усилия да има редовно правителство, което да преведе страната и хората през кризите и да започне истинската промяна на досегашния модел на управление, каза Нинова. Не само сме декларирали, но и на практика сме показали, че се борим със задкулисието - както вътре в партията, така и навън и не можем да допуснем да се говори, че участваме в задкулисни разговори или договорки.

Намерихме общите неща по 18 теми след работата на експертните работни групи, но останаха спорни въпроси, затова очакваме от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свикат лидерска среща, за да ги изчистим и да вземем политическите решения. А в резултат на разговорите да се подготви писме коалиционно споразумение, с ясно разписани ангажименти и срокове, обясни Нинова. Тя напомни, че това споразумение трябва да мине през Националния съвет на БСП. Такъв ще бъде свикан в началото на другата седмица присъствено.

Едва след подписването на споразумението може да се говори за имена и за постове, категорична бе Нинова. Първо грижа за хората, след това постовете ще почакат малко.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
007

007

04.02.2022 | 10:39

Че коя жена си признава , че иска да Го поема ?

Отговори
1 1
Ах, канада лъжец си

Ах, канада лъжец си

02.12.2021 | 18:06

Искат всички да са председатели на народното събрание за да вземат пожизнена пенсия.

Отговори
5 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?