49
Следвайте ни

Нинова не си признава, че поема парламента

viber icon

Няма решение председателят на НС да се избира на ротационен принцип между четирите партии за срок от 1 г. Това категорично не отговаря на истината - нито, че ще се избира така, нито, че аз ще съм първият председател на НС на база ротационен принцип. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в специално изявление.

Нищо от написаното и публикувано за БСП във връзка с бъдещото правителство - нито като имена от БСП, нито като претенции за министри, не отговаря на истината, категорична бе тя. Тези имена изобщо не са обсъждани вътре в партията, а след това на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила, допълни соцлидерката.

Потвърждаваме отново волята си да положим усилия да има редовно правителство, което да преведе страната и хората през кризите и да започне истинската промяна на досегашния модел на управление, каза Нинова. Не само сме декларирали, но и на практика сме показали, че се борим със задкулисието - както вътре в партията, така и навън и не можем да допуснем да се говори, че участваме в задкулисни разговори или договорки.

Намерихме общите неща по 18 теми след работата на експертните работни групи, но останаха спорни въпроси, затова очакваме от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свикат лидерска среща, за да ги изчистим и да вземем политическите решения. А в резултат на разговорите да се подготви писме коалиционно споразумение, с ясно разписани ангажименти и срокове, обясни Нинова. Тя напомни, че това споразумение трябва да мине през Националния съвет на БСП. Такъв ще бъде свикан в началото на другата седмица присъствено.

Едва след подписването на споразумението може да се говори за имена и за постове, категорична бе Нинова. Първо грижа за хората, след това постовете ще почакат малко.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ах, канада лъжец си

Ах, канада лъжец си

02.12.2021 | 18:06

Искат всички да са председатели на народното събрание за да вземат пожизнена пенсия.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?