2374
Следвайте ни

Невиждано! Секция в Бургас минава на хартиени бюлетини, липсват картите за машините

viber icon

31-ва секция в Бургас минава на хартиени бюлетини. Причината е, че членовете на секционната избирателна комисия не могат да открият къде са смарт картите, нужни да се вкарат в четците на машините, за да се упражни правото на вот, предаде NOVA.

Като цяло обаче, нормално и в законово установените срокове е започнал изборният ден в Бургаска област. Към момента няма никакви нарушения, всички секции са отворени, каза за БТА заместник-председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Михаил Хаджиянев.

Днес на балотаж имащите право на глас избират президент и вицепрезидент на Република България. На балотажа са двете кандидат-президентски двойки с най-висок резултат от вота през миналата седмица - Румен Радев-Илияна Йотова и Анастас Герджиков-Невяна Митева - Матеева.

В Бургаска област избирателите са 365 000, като 760 са секционните избирателни комисии, подвижните секции са 12 - за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, три са за хора със затруднения в предвижването.

Ще се гласува и в COVID секции, добави Хаджиянев.

Машините, на които избирателите в Бургаска област могат да гласуват, са 650.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?