2374
Следвайте ни

Мария Касимова-Моасе: С Лозан Панов не сме партийна кандидатура

viber icon

"Аз самата не очаквах за себе си първо, че ще имам такава възможност, второ, че ще се впусна в нещо такова. Но и журналистът, и писателят отразяват времето и нещата, които ни се случват, те и променят тези неща. В работата си като журналист достигнах моите лимити".

Това обясни в БНТ журналистът и писател Мария Касимова - Моасе, кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов, който беше издигнат за президент на предстоящите избори.

По въпроса за свободата и зависимостите, Мария Касимова обясни: "Искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност, от това, което смятам, че е честно и нечестно, така че аз не се страхувам от това."

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия. Винаги съм се стремяла към свободата и не смятам да я загубвам, подчерта Касимова.

Смятам, че в политиката човек трябва да умее да води разговори и да бъде точен и верен на своите критерии, но в същото време да бъде и полезен, обясни тя.
Относно кандидата за президент Лозан Панов, Касимова каза, че като журналист и активен гражданин познава неговата позиция, особено през последните 7 години.

На мен ми е направило впечатление неговото чувство за справедливост, вярвам в неговата почтеност и така или иначе, той беше моят кандидат. С изненада и вдъхновение приех поканата да застана до него.
Моята основна битка е хората да разберат, че тези институции реално са наши институции. Затова моята идея е на едно такова високо място да работя директно с хората, подчерта Касимова.

Тя допълни, че не подценява никой от съперниците за президентския пост на изборите.

"Не мога да кажа кой е по-добър или по-лош, по-силен или по-слаб. Ние с Лозан целим хората, независимо от коя партия са и какви политически възгледи имат, да видят в нашите идеи своя кауза. Абсолютно потвърждавам - ние не сме партийна кандидатура", категорична е Касимова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мъка-мъка

мъка-мъка

12.10.2021 | 14:06

Тая българин не си взела за мъж, щяла да бъде вице на всички българи, смешници, градски снобари!

Отговори
0 1
Леле

Леле

13.10.2021 | 19:19

Това ли ти е основния критерии, по който избираш за кого да гласуваш ?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?