71
Следвайте ни

Македонски анализ: Тектонски потрес. Дечките од Харвард го симнаа каратистот

viber icon

Македонските медии имат цветист речник и доста богато отразиха случващото се в България.

"Тектонски потрес на Балканот: Дечките од Харвард го симнаа од тронот каратистот кој десет години владееше со Бугарија." Това гласи заглавие във vocentar.com, цитиран от standartnews.com.

"Българският електорат се обърна към (не)сигурност, давайки мнозинството от гласовете си на новата партия, водена от двама политици с дипломи от Харвард. Това е, разбираемо, много по-важна лична карта от колана по карате на Бойко Борисов или певческата кариера на Слави Трифонов", пише изданието.

Кирил Петков и Асен Василев разбунтуваха политически води от влизането си в предходното правителство, което ръководи страната от април. Тогава се проведоха първите избори за тази година и партиите, които влязоха в Народното събрание, не успяха да съставят правителство. След изборите през юли сценарият се повтори. Кирил Петков оглави икономическия сектор, а Асен Василев оглави финансовия в съставеното от Румен Радев служебно правителство.

Основният въпрос на новото правителство обаче ще бъде зависимостта на България от руския газ - наскоро беше подписано ново многогодишно споразумение с Газпром. Което все пак оставя място на Москва да влияе пряко върху българската политика, пише изданието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ИНТЕРЕСНО

ИНТЕРЕСНО

17.11.2021 | 00:21

ПРАВО КУМЕ ТА В ОЧИ - ПРИ ТОВА ОТ СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ

Отговори
1 0
Епа нема!

Епа нема!

16.11.2021 | 20:25

Епа оти не си гледаите, осраните си задници, ами се мучите да коментируете нашиот живот! Утре да не чуемо дека децките дека са учили у Македонскиот Харварда дека е на реката Вардара са Меакедонци и ке подпишут прашението до Европско дека да ги пущут в Европската уния Македонците!

Отговори
9 5
Ало

Ало

16.11.2021 | 20:46

Абе човеко на какъв език пишеш.Индиански.Когато не знаеш македонски език не пиши глупости,излагаш се.Това което си написал е индиаски език.

Отговори
4 4
Българин

Българин

16.11.2021 | 21:23

Кой е тоя македонски език бе брато ? Езика, който има една единствена цел да използва от трети до пети синоним на българските думи, но само ако не може да ползва някоя чужда дума вместо да ползва оригиналната българска ! Един ден тези предатели на вековната история на България ще си получат заслуженото, не от нас, от господ !

Отговори
12 0
Луно, луно.....

Луно, луно.....

16.11.2021 | 21:59

Земльо, индианска пак ли ке те делеме! Езикот е македонски написан на индианска пишеща машина!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?