1553
Следвайте ни

Лозан Панов: Задкулисието създаде "Харвардите" и "Възраждане"

viber icon

Нови шокиращи думи от Лозан Панов, записал слаб резултат на изборите за президент.

"Задкулисието" стои зад създаването на "Продължаваме промяната" (ПП), както и зад "Възраждане". Такава теза разви Лозан Панов в интервю пред bTV.

Той спомена това, докато отправяше поредната порция критики към „Демократична България” (ДБ). Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) смята, че липсата на политическа подкрепа от дясната коалиция е основната причина за провала на кандидатурата му.

„Цялото кредо на ДБ беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт. Те изпуснаха и съдебната реформа точно в момента, когато можеше да се реализира. В този момент задкулисието успя да създаде два нови проекта.

Единият проект е „Възраждане”, а другият е ПП. Всъщност те успяха да изземат от „Демократична България” основния фронт, който е антимафиотският фронт и съдебната реформа”, заяви Панов.

 
„Подкрепата на ДБ аз лично не я усетих. Нямаше нито един лидер, който да застане и дори да обяви номера на бюлетината”, изтъкна той . И уточни, че е получил помощ само от „малка група ентусиасти от ядрото на ДСБ” – една от партиите в ДБ.

По думите му, няма нищо лошо да бъде подкрепен Румен Радев или да се направи коалиция с БСП. "Въпросът е да бъдеш честен с избирателите. Когато не си честен с избирателите, отнасям се към ДБ, това е резултатът, който може да бъде постигнат", допълни той.

Панов разказа, че е получил предложението да се включи в надпреварата за "Дондуков" 2 само един ден преди старта й. "За един месец едно лице, което е неразпознаваемо за публиката, трудно може да придобие тази разпознаваемост, особено ако говори честно и открито, и не заобикаля темите, и не говори с политически изказ", описа шефът на ВКС себе си.

И добави, че е изненадал десните лидери, като се е съгласил да се кандидатира. "Нямаше подкрепа в хода на цялата кампания. Те дори не познаваха кандидата за вицепрезидент", продължи той с критиките срещу тях.

Той отказа да коментира пределно слабите изборни резултати на ДБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

КАРАБЕЛОВ

КАРАБЕЛОВ

19.11.2021 | 10:11

КАТО ГО ВИДЯХ НА ПРЕДСТАВЯНЕТО КАКВИ ОЧИЛА И ПРИЧЕСКА ИМАШЕ СИ КАЗАХ ТОЗИ МИ ПРИЛИЧА НА ЧИКИМЕНТО И СЪМ СЕ ОКАЗАЛ ПРАВ

Отговори
2 3
смятай

смятай

19.11.2021 | 13:03

Според Уикенд тоя не бил ходил в казарма, ще става главнокомандващ!

Отговори
0 0
КУКУ

КУКУ

19.11.2021 | 09:51

Прав е Лозан Панов. От ситната заболя ли ви другари Фатмаци?

Отговори
2 3
Факт

Факт

19.11.2021 | 09:35

…че има задкулисие, факт, че медиите в България НЕ са третата сила, след парламент и президента, Медийте създават фалшиви новини или публикуват такива, служебното правителство ежедневно ни залива с фалшиви нови, изглежда нямаме съдилища и прокуратура, който да се заемат с фалшивите новини! Защо никой не попита Рашков имали доказателства за нещата, който говори.

Отговори
3 4
Абе

Абе

19.11.2021 | 09:33

Кой беше ти?

Отговори
4 4
история

история

19.11.2021 | 09:00

а ти си вече история....факт

Отговори
6 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?