49
Следвайте ни

Куриози по изборите: Член на СИК получи предложение за брак

viber icon

Четвъртите поредни избори родиха няколко куриозни истории с членове на секционни комисии в Пловдив. Всички те са дело на млади дами, които не могат да се похвалят с богат опит по време на вота.

Най-любопитната случка се разиграла вчера, когато дама се обадила до РИК-16 и съобщила, че е напълняла с три килограма в деня на вота. Причината била ниската избирателна активност. За да убие времето, докато чака да се появи някой избирател, жената решила да похапва по-често, писа първа "Марица".

„Оплака се, че защото нямала работа и през целия ден хапвала бисквити, вафли и солети, кроасани, и по нейни изчисления е качила 3 килограма. Обясни, че се притеснява какво ще прави с талията си“, заяви Ивайло Василев, председател на РИК-16. 

Друго куриозно обаждане пък дошло от леглото на член на комисия, който се обадил да каже, че се е успал, все още е под завивките и не знае какво да прави. „Една жена пък ми предложи да отиде следобед в комисията, за да може да използва хубавото време и да се разходи. Не липсвали и такива, които в изборния ден от скука звънели до РИК-16, за да си поговорят с някого.

На изборите на 11 юли пък член на РИК-16 на шега получил предложение за брак от възрастна дама, на което отговорил, че ще я вземе само ако може да готви мусака. „Мога да готвя три вида мусака – гръцка, българска… Ще ти донеса на следващите избори“, казала пенсионерката. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?