46
Следвайте ни

Кристиан Вигенен: Ще вляза от Ямбол, но ще браня интересите на Пловдив ВИДЕО / СНИМКИ

viber icon

„В 45-о и 46-то Народно събрание БСП показа, че сме политическа сила, която умее да поставя партийните интереси на второ място, като пред тях са тези на хората и държавата. Надяваме се да има все повече депутати, които са готови да водят диалог, за да може да съберем мнозинство, което да излъчи едно устойчиво правителство“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, който дойде в Пловдив да регистрира червената листа, чийто водач е. Бившият външен министър води и листата в Ямбол, откъдето смята да влезе в парламента. Вигенин обаче обеща да защитатава и интересите на пловдивчани. 

 „Ще работя за Пловдив със същата енергия, с която и до сега съм го правил“, отбеляза Вигенин. И подчерта, че е запознат, че основните проблеми на града са извеждането на трафика и развитието на спорта.

„Имаме и доста идеи, които са свързани с развитието на индустрията, разкриването на нови работни места, въпреки че Пловдив е един от градовете, които са привлекли най-много инвестиции на глава от населението – има какво да се желае. То може да бъде постигнато с една умна политика на местната власт, подкрепена от една умна политика от следващото правителство“, коментира Вигенин. Той подчерта, че в предизборната кампания на БСП са залегнали редица секторни срещи с лекари, учители, като целта е да се очертаят проблемите на съсловните организации.

Според водача на листата в Пловдив - град е дошло крайно време да се наблегне на решенията на проблемите, пред празното говорене. Затова от БСП  вече са подготвили свои план за справяне с предизвикателствата, които стоят пред държавата ни, както и предложение за бюджет 2021. 

Левицата, начело с Кристиан Вигенин, ще се бори за поне два мандата от Пловдив- град на предстоящите парламентарни избори.

"Това, което ни обединява е повече от това, което ни разединява", отбеляза Вигенин по повод това, че пловдивските социалисти отказаха да наредят своите предложения за листата.

Решението Вигенин да води листата в града под тепетата било взето от Националния съвет след като Иво Христов обявил, че се оттегля от кариерата си като депутат. Амбицията му е да мобилизира цялата партийна организация. Иван Петков-Бебето е поставен на второ място в червената листа за 16-и МИР след водача Кристиан Вигенин. Така той се очертава като най-сигурния пловдивски депутат от БСП в следващия парламент. Трети в листата е Димитър Георгиев, а четвърти- Румен Григоров.  По време на внасянето на листата за Пловдив – град стана ясно, че Тодор Кръстев се е отказал да участва в битката, заради „задължение, което законово не му позволява да участва“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?