46
Следвайте ни

Корнелия Нинова: Не бихме говорили с ГЕРБ и ДПС

viber icon

„БСП тръгва към изборите с три цели – да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на семействата и домакинствата и да влезем в парламента с конкретни и готови решения по конкретни проблеми”, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова по NOVA NEWS.

„Призовавам всички партии да не слагат разделителни линии, да седнем да разговаряме по същество по проблеми и най-вече - за конкретни решения. Няма нужда да констатираме проблемите. Те са от ясни по-ясни. Връхлитат ни нови и нови кризи. Време е за разум, спокойствие, решения и действия”.

 „По-важно е да разговаряме какво ще правим и след това – с кого ще го правим. Имаме готов план какво трябва да се направи през първите 100 дни, проект за бюджет за 2022 г, както и законодателна програма за започване на истинската промяна, защото това досега не беше такава”, посочи Нинова. И допълни: „За нас е важно с когото и да разговаряме да сме наясно, че имаме съгласие за тези действия през първите 100 дни”.

 „Проблем номер едно в момента са високите цени. От понеделник започваме редица от срещи с млеко- и месопроизводители, синдикати, работодатели и заедно с тях искаме да обсъдим тези 100 дин. Най-важно е да се направим план за озаптяване на скока на цените”, заяви още Нинова.

По думите й констатирането на проблемите не е достатъчно. „Трябва разум, спокойствие и действия. Добре е да се огледаме какво се предприема като мерки в Европа”, посочи лидерът на БСП.

От партията предлагат да се намали ДДС на енергоносителите, ДДС на храните от малката кошница, както и да се гарантират първите 200 киловат часа на всяко социално слабо семейство, като те се приемат от държавата.

„Предлагаме и да се създаде в бюджета за догодина един антикризисен енергиен фонд, който да се използва именно за такива мерки. Парите в него ще бъдат от свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия”, обясни Корнелия Нинова.

Запитана дали има „червени линии”, които БСП е готова да пресече в преговорите за съставяне на следващ кабинет, тя отговори: „В сегашната ситуация интересът на хората стои на първо място, а партийният – на второ. Компромиси са допустими. Не бихме направили обаче такива със задкулисието. Пет години вече се борим с този тип управление. Бихме седнали и бихме говорили по политики отговорно и разумно, както го направихме в предишния парламент. Не бихме говорили с ГЕРБ и ДПС”.

„Подкрепяме безапелационно Радев и Йотова като кандидати за президентска двойка. Ще работим те да са победители”, посочи още Нинова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?