71
Следвайте ни

Кирил Петков с 9742 преференции в Пловдив, бизнесмен от Раковски пренареди листата в областта

viber icon

Най-много депутати с преференции влизат в новия парламент от ГЕРБ-СДС, ДБ и БСП.

За да мине напред, кандидат-депутатът трябва да получи личен вот от поне 7% от гласовете за съответната партия. Той обаче не може да измести водача на листата, пише "24 часа".

Най-голям личен вот има Асен Василев - 11 182 гласа в 23-и МИР в София. Следва го другият лидер на ПП Кирил Петков с 9742 преференции в 24-и МИР в София и 8995 в Пловдив. 

В 25-и МИР в София рапърът Ицо Хазарта от “Продължаваме промяната” взе 6833 преференции, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов - 4960.

Пак там преференция има пулмологът д-р Александър Симидчиев - с 1187 гласа става от трети втори в листата на ДБ и има шанс отново да бъде депутат.

Мартин Димитров от листата на ДБ в София в 24-и МИР има 2587 преференции и от четвърти се мести втори. Д-р Таня Андреева има 2501 лични гласа и излиза на трето място и може да стане депутат.

Ако пък БСП има втори мандат там, той ще е за седмия в листата - бившия депутат Борис Цветков с 1004 гласа.

В 23-и МИР в София петият в листата на ДБ - икономистът Георги Ганев, има 2683 лични гласа.

Така той измества от втората позиция Антоанета Цонева.

Бизнесмен от Раковски пренареди листата в Пловдив-област. Четвъртият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдивска област Младен Шишков от Раковски има 2024 преференции и измества от втората позиция д-р Иван Червенков, шеф на болницата в Асеновград, отива трети. Той също е получил значителен личен вот - 1842 гласа, но те не са достатъчни да остане втори.

Цялата статия четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?