46
Следвайте ни

Изтичат важни срокове за изборите 2 в 1

viber icon

Във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители за 47 Народно събрание на 14.11.2021г., община Пловдив уведомява, че 30.10.2021г. (събота) е крайният срок, когато избирателите могат да подадат:

Заявление за гласуване в подвижна избирателна кутия.  Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в съответното изборно помещение и желаят да гласуват в подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си в общината/района по постоянния им адрес в писмена форма, чрез саморъчно подписано заявление по образец (Приложение № 39-ПВР-НС) без изискване за прилагане на копие от документ, издаден от ТЕЛК/НЕЛК. Заявлението може да бъде подадено в деловодствата на общинската или районните администрации на гр. Пловдив или на електронна поща [email protected].  Заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място Кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката, за народни представители за Народно събрание, членовете на ЦИК, РИК и наблюдателите могат да подадат заявления за издаване на удостоверение за гласуване на друго място до общинската администрация/районната администрация по постоянния им адрес.

Заявление за гласуване по настоящ адрес. Избирател, чийто настоящ адрес е в град Пловдив, а постоянният адрес е в друго населено място, може да подаде заявление за гласуване по настоящ адрес в районната администрация по настоящия му адрес. Електронно заявление за гласуване по настоящ адрес може да бъде подадено и чрез страницата https://regna.grao.bg/.

Заявленията могат да бъдат подавани и чрез разработените от Държавната агенция „Електронно управление“ електронни услуги на адрес https://egov.bg/wps/portal/egov/uslugi/Граждански права/Избори 2021.

Електронните услуги, във връзка с произвеждането на предстоящите избори са достъпни и чрез интернет страницата на Община Пловдив www.plovdiv.bg/ категория ИЗБОРИ 2021 ПВР/НС, както и на интернет страниците на районните администрации в Община Пловдив.

Общинската и районните администрации в Община Пловдив ще осигурят приемането на заявления от граждани и в съботния ден (30.10.2021г.) от 8.30ч. до 18.00ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?