71

Изненада! Плевнелиев обяви среща между ГЕРБ и ПП

Следващата седмица ще има разговор пред камерите между ГЕРБ и “Продължаваме Промяната”. Това заяви в студиото на “Събуди се” Росен Плевнелиев. От страна на ГЕРБ ще участва Томислав Дончев, а от страна на ПП ще участват Асен Василев и Кирил Петков. Контактната група няма да присъства там, "но двете политически партии започват да си говорят", обясни Плевнелиев.

“Ние с г-н Паси сме реалисти. Не искаме поредната нестабилност, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, за да може България да мине през трудните моменти, които ни очакват”, коментира президентът Росен Плевнелиев за избора му да се включи в контактната група.

“Една от причините да се захванем с това беше, че вече за трети път в последните 33 години, националният ни живот се определя от геополитиката”, каза и д-р Соломон Паси. 

Плевнелиев, обясни, че именно той и бившият министър на вътрешните работи Соломон Паси са потърсили ГЕРБ. “Съдбата ни събра с д-р Паси. В никакъв случай това не е идея на Борисов и партия ГЕРБ”, заяви Плевнелиев. По думите му се водят и неформални разговори. Такива той е провел с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер. 

“И вече имаме резултати”, каза Плевнелиев, визирайки предстоящата среща между ГЕРБ и ПП. 

България няма нужда от президентска република, категоричен бе Паси. 

“Считам, че не бива да се повдига тази тема. Тя е крайно вредна и ще погребе нашата крехка демокрация”, коментира Плевнелиев. “Вярваме, че ще имаме правителство”, допълни той. 

Според него шансовете за кабинет се увеличават, а контактната група остава в контакт с всички лидери. 

“С първи мандат ще бъде трудно. С втори мандат - защо не? със сигурност третият мандат дава изключителни възможности. На нас много ни се иска ДБ да поемат инициативата, защото те имат златен шанс”, смята Плевнелиев. Според него, ако ДБ поеме лидерството, ще има подкрепата на ГЕРБ и ПП. “Това ще направи едно много устойчиво правителство, което може да направи чудеса”, каза той. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Паси и Плевнелиев

Паси и Плевнелиев

05.11.2022 | 16:54

Мечтаем Сорос да ни управлява. Е, вас де, ние сме си добре.

Отговори
1 0
Путин вече да бомби и да се свършва!

Путин вече да бомби и да се свършва!

05.11.2022 | 14:34

тия двамката са лицата на демокрацияата!

Отговори
2 0
888

888

05.11.2022 | 16:06

Тия двамата са най-големият човешки отпадък в България

Отговори
2 0
ред и хаос

ред и хаос

05.11.2022 | 14:15

Е , кой им вярва , защото : 1. Плевнелиев обявява среща между ГЕРБи ПП , ама с Пасито няма да участват?? 2. Бойко Борисов цитира Плевнелив за среща между ГЕРБ и ПП ??, ама Борисов няма да участва...въобще фейк до фейк....

Отговори
0 0
Все пасмина,

Все пасмина,

05.11.2022 | 13:01

безродна, начело с не българина "трабант" и преродената"ирландска овчарка". А заслугата е на "Козяк", който държи под контрол, откраднатото от всички след 1989.и "половите им" органи.

Отговори
4 0
Бочко

Бочко

05.11.2022 | 12:40

Сладур

Отговори
1 0
Гери Йорданова

Гери Йорданова

05.11.2022 | 12:36

Защо Плевнелиев не беше така деен , когато беше президент ? За пет години , дали е казал пет приказки ! Дори , бившата му жена не се появи нито веднъж , до него ! Да казвам ли защо тогава мълчеше ? Защото е васал на Бойко Борисов , а той не му позволяваше много да говори ! И , сега , е пак същото ! Отново Борисов го предложи да бъде включен в контактната група и , отново , прави онова , което шефът му нареди ! Това е бившият президент Росен Плевнелиев !

Отговори
5 0
продажната измет

продажната измет

05.11.2022 | 12:28

се среща

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?