46
Следвайте ни

Идват 25 машини за пробно гласуване в Пловдив и областта

viber icon

Жителите на всички общини в Пловдивска област ще имат достатъчно време да пробват как ще се гласува на 14 ноември наведнъж за президент и парламент. За областта днес пристигат 17 машини, за Пловдив се очакват 8. 

 

„Заявихме по една машина за всички 17 общини и ЦИК  одобри предложението.  Така няма да се налага да местим устройствата от една община в друга, както беше на предишните избори“, обясни председателят на 17-та РИК  Дарина Тодорова.  

Още утре кметовете от областта ще  получат машините, като  самите те ще преценят къде да бъдат монтирани и как да се проведе пробното гласуване. 

За Пловдив машините са 8 –по една за всеки от шестте района, една за голямата община и една за 16-та РИК. 

Пробното гласуване преди вота на 11 юли беше организирано в последните няколко дни и много хора  не успяха да видят как се оперира с машината. 

От избирателите няма да искат зелен сертификат на 14 ноември. Документът  не е задължителен и за членовете на СИК., поне засега. В комисиите се чудят обаче как ще се провеждат изборите, ако в страната се въведе пълен локдаун. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?