1553
Следвайте ни

Хората на Слави не искат Кирил Петков за премиер

viber icon

„Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността да има коалиция с тях е голяма - 80%”.

Това каза пред Нова телевизия бившият председател на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ”. Според нея Кирил Петков не би бил много подходящ за поста на обединяващ министър-председател.

„Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото тичайки ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза още Митева.

„Слави Трифонов го няма в листите и той много ясно заяви причините за това. Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. В „Има такъв народ” има експерти, а не едно лице, което дърпа конците”, категорична бе експредседателят на НС.

„Да стоиш в периферията е най-безобидно. Не вярвам на социологията, защото обстановката е много динамична. Нека видим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще трябва да управляваме”, каза още Митева относно изгледите за бъдещето на следващия парламент.

„В Изборния кодекс е записано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. Там няма значение подписът, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с преносител. Дадени са указания на преносителя да ги представи и по електронен път.

Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, коментира Митева.

„Ясно се вижда, че към дата 21 април Кирил Петков абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство. Много е важно решението на Конституционния съд. Има опасност правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтересовани лица биха могли да заявят своите претенции.

Петков има много различни актове и ще бъде много интересно да видим какво ще се случи. Практиката на Европейския съд по правата на човека се развива много. Кодексът по изборните въпроси категорично поставя изискване двойното гражданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде внесено дело там, за да бъде осъдена и България”, коментира Митева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Болонка

Болонка

15.10.2021 | 18:18

Не обиждайте болонките! Тази прилича на вторично замразена скумрия. Ако има мъж 100 на 100 е сляп или обратен.

Отговори
2 1
Болонката

Болонката

15.10.2021 | 16:42

се оказа много проста....Като шефа на партията й..

Отговори
3 2
ВЗАИМНА ЛЮБОВ

ВЗАИМНА ЛЮБОВ

15.10.2021 | 12:38

А КОЙ СОБСТВЕНО ГИ ПИТА...??!?! НИЕ ПЪК ВЪОБЩЕ НЕ ИСКАМЕ ХОРАТА НА СЛАВИ...И НЕГО ПЪК ЕПТЕН.... КАКВО СЕ КРИЕ ШУМКА И МУШКА КАТО ЛАНС ЛИНКС ТАЙНИЯТ АГЕНТ....

Отговори
5 2
бгн

бгн

15.10.2021 | 11:22

Не го искат,защото удари много сериозно по интересите на ДПС.Я си спомнете тази патка с гласовете на коя партия беше избрана.С гласовете на ДПС.Хора,осъзнайте се,партията на Славчо е проект на ДПС както беше Атака,както беше партията на Бареков,както беше партията на Ковачки.Имате мозък в главите си и мислете,когато гласувате.

Отговори
7 1
Ми тя Митева е ДПС

Ми тя Митева е ДПС

15.10.2021 | 11:28

Я и вижте автобиографията като каква е работила в НС и за кого от ДПС ? То е лесно .

Отговори
2 4
бгн

бгн

15.10.2021 | 11:44

Аз не гледам автобиографиите,аз гледам и преценявам действията на хората.Всичките действия на хората около Славчо в последните два парламента бяха синхронизирани с тези на ДПС.Да сте чули някой от ИТН да каже нещо лошо за ДПС,Доган,Пеевски? Дори ги поканиха на преговори за съставяне на кабинет.

Отговори
5 1
запознат

запознат

15.10.2021 | 11:46

Затова и Слави искаше да приватизира ББР,за да замете кражбите на Пеевски и ДПС от нея.

Отговори
5 1
122223

122223

15.10.2021 | 11:07

Надодът го иска

Отговори
4 4
3,14

3,14

15.10.2021 | 10:21

Куха лейка!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?