2374
Следвайте ни

Главната и кафенетата – фраш, изборните секции - не ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Само седмица след изборите 2 в 1 българите отново трябва да дадат соя вот. Този път те трябва да решат кого ще подкрепят на балотажа за президент. И макар поредният изборен ден за българите вече да е преполовен, то по нищо не личи. За разлика от миналата седмица, когато пред изборните секции имаше опашки, сега потокът от хора е доста рехав.

На балотажа към избирателните секции рано сутринта първи се отправиха спортуващите и пенсионерите. Раздвижването започна по обед, когато и работещите пловдивчани се наспаха и изпиха по едно кафе. Това обаче не промени факта, че те масово избраха вместо да отидат и да дадат вота си за президент, да се разходят под топлото ноемврийско слънце. Главната и кафенетата в града под тепетата през целия ден се пръскаха по шевовете, като почти нямаше свободни маси в заведенията по центъра. 

„Няма да гласувам, защото съм разочарован. И на предните избори не отидох по същата причина. Не виждам за кого бих могъл да гласувам. Ниската избирателната активност показва, че на хората им е писнало. Може ли човек да работи 40-години при втора категория труд и да му дадеш 200 лв. пенсия“, каза Дянко Хадживе, който беше излязъл на разходка по Главната. Дълги години той е работил в ТЕЦ Марица – Изток. Наказателен вот на родните политици бяха решили да дадат и не малко млади пловдивчани. 

Други като Минко Михайлов също се наслаждаваха на топлото време, но преди това бяха гласували за президент, защото по думите им „това е демокрацията“. Всички пловдивчани са категорични, че очакват от бъдещия президент да следи за повече справедливост, да бъде обединител.

„Трябва да стимулира избирателната активност и да накара повече хора да излязат и да гласуват на следващи избори“, добави Захари Симов. 

Според пловдивчани машинното гласуване е изключително лесно и приятно за младите, но трудно за възрастните.

„Ако нямах съмнения, че лесно може да бъде манипулируемо, щях да съм на 100 % сигурен, че това е най-добрият вариант за гласуване“, каза Стоил Петров.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пловдивска патица

Пловдивска патица

21.11.2021 | 17:29

Ами хайде бе хора,хапнахте,пийнахте...отидете сега да пуснете един глас. Не се излагайте. Други от вън ли ще избират заради нас? Бичим айляка и гласуваме. Можем ги и двете дейности. Давайте.

Отговори
1 1
Каляската

Каляската

21.11.2021 | 15:50

За Бога братя гласувайте! - никой не е перфектен но не гласуваш ли после нямаше право да се оплакваш. Всеки който живее в и извън България и се чувства българин трябва да гласува

Отговори
10 0
Оху бохо

Оху бохо

21.11.2021 | 15:38

И като не гласувате нямате право да мрънкате.Аз гласувам и имам право да изисквам мога да ги свалям когато си поискам.Който не гласува остава другите да избират и най-вече се активира купения,корпоративния и етническия вот.

Отговори
12 0
чао, професОре!

чао, професОре!

21.11.2021 | 15:11

Пак ли турчулята ще избират и президента бе?

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?