46
Следвайте ни

ГЕРБ-Смолян регистрира листа без д-р Дариткова, водачът е анестезиолог

viber icon

"Доверието, което ПП ГЕРБ ми гласува, да ме постави като водач на тези избори в листата за Смолянска област, е голямо. Знам, че след като д-р Дариткова е водила дълго време тази листа, няма да ми бъде лесно. Според мен, тя е един добър политик и един добър лекар, но хората, които  ме познават, знаят, че аз съм амбициозен човек и ще направя всичко възможно това доверие, което ми е гласувано да го оправдая. Представял съм се достойно като мажоритарен представител в листата на ГЕРБ и се надявам да заслужа още по-голямо доверие сред жителите на областта с  листата, която повеждам, изградена от хора, които имат желание за работа, с политически опит и млади специалисти. ГЕРБ е отговорна и последователна партия и може би затова съм водач на листата по време на криза, за да мога да бъда ярък представител и да защитя интересите на хората. Мотото в живота ми е да си вдигам телефона по всяко време на денонощието, да не загърбя човек и не мисля да променям това", каза водачът на листата на ПП ГЕРБ в Смолянска област д-р  Красимир Събев, след като официално тя бе регистрирана в РИК - Смолян.

Той е анестезиолог и началник на ОАИЛ в МБАЛ-Смолян. 53-годишният лекар е бил депутат в 44-тото Народно събрание. Представител е на гражданска квота. Втори в листата е икономистът и бивш областен управител Недялко Славов. Трети е Божидар Шуманов, юрист. Следват Велизар Шанов, Адриан Петров, д-р Нина Карова, Иван Кънев и Стоян Кузмов.

Д-р Дариткова излезе с обръщение във Фейсбук малко преди регистрацията на листата. "Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората.

Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината. Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти.

Вярвам, че жителите на Смолянска област отново ще подкрепят кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС, за да бъдем първа политическа сила за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна подкрепа ще получи и кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева.

Гордост за региона ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!", заявява д-р Дариткова.

Пред медиите областният лидер на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов благодари за дългогодишната работа на досегашният неизменен водач на листата на партията в Смолянско - д-р Даниела Дариткова.

"Тя съвместяваше и практиката, и депутатството и практически е работила без почивен ден тези години, защото болестите нямат почивен ден. Благодаря й не само като съпартиец, но по-скоро и като съгражданин, защото това си беше подвиг от нейна страна. И се надявам да продължим със същия стил и дух, няма от какво да се срамуваме - гледаме напред!", заяви Мелемов.

Той подчерта, че за разлика от "партиите за един сезон" и тези, които дълго не са управлявали, не си позволяват да обещават чудеса, а само ангажименти, които могат да изпълнят. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мхм

мхм

12.10.2021 | 18:19

Гладни и ненаситни отапдъци....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?