46
Следвайте ни

Доц. Киселова: Радев не е бил наясно за двойното гражданство на Кирил Петков

viber icon

"Радев не е имало как да знае за този казус, освен ако самият кандидат-министър не му сподели. Според мен президентът не е знаел. Възможно е ако Петков е подписал декларация, да бъде подведен под отговорност, но предвид това, че ще има имунитет като кандидат-депутат, прокуратурата може да поиска свалянето на имунитета". Това заяви доц. Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право в NOVA.

По нейните думи за периода от май до август министърът е издал доста актове, сключвал е и  договори.

"Конституционният съд трябва да се произнесе по казуса с гражданството на Кирил Петков. Канадският закон предвижда, че от 21 август той вече е само български гражданин. Ако се докаже, че е бил с двойно гражданство, въз основа на решение на КС актовете с преки последици ще са нищожни, а другите ще се наложи да бъдат оспорвани", поясни доц. Киселова.

Според нея решенията му могат да бъдат оспорени и обявени за невалидни. А търговските дружества, които са били засегнати, ще могат да предявят претенции. Самата тя днес ще внесе своето становище по въпроса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

КАРАБЕЛОВ

КАРАБЕЛОВ

11.10.2021 | 12:34

ЗНАЧИ ДВОЕН ГРАЖДАНИН ИЗБИРА ДЕПУТАТ А НЕ МОЖЕ ДА СИ ДЕПУТАТ АКО СИ ДВОЕН ГРАЖДАНИН. КУЧЕТА КОТКИ МОЖЕ ПРАСЕТА НЕ МОЖЕ

Отговори
0 3
OldTen

OldTen

11.10.2021 | 12:23

Фигуранта наясно ли е с нещо изобщо? Жалко, злобно, дребнаво човече!

Отговори
3 0
тъпизми

тъпизми

11.10.2021 | 11:58

Айде айде, много принципни изведнъж станахте. Оплетени в буквата на закона. Ами предишните двойни граждани дето са ни управлявали? Айде и техните актове да отменим.

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?