1553

Цветан Цветанов: Кабинетът ще изкара максимум две години

Рашков ще покаже доказателства за "Хемус", прогнозира бившият МВР шеф

Новото правителството ще изкара не повече от две години. Това сподели пред Нова нюз председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Той добави, че ще се смята за успех, ако четворната коалиция добута до местните избори.  
„До момента виждаме само едни добри намерения. Оттук нататък трябва да се носи отговорност. Разпад ще предизвикат противоречията, които ще възникнат.

Имаме четворна коалиция, което означава, че всеки ще иска неговия ресор да бъде обезпечен финансово. Когато това не се случи, това означава, че ще имаме предпоставка за конфликти и неизпълнение на добрите намерения”, добави политикът.

Според него от кандидатите за министри в свои води ще се чувстват Стефан Янев, който има дългогодишен опит в министерство на отбраната, и Николай Денков, който е запазил баланс в образованието. Цветанов е на мнение, че именно те ще успеят да се справят с предизвикателствата, които има в техните министерства.

„Бойко Рашков досега беше служебен министър и се ползва с подкрепата на Кирил Петков, защото е негова номинация. Мога да кажа, че Рашков може да бъде полезен за сегашния кабинет, защото би могъл, с това, което прави, да ограничи възможността някой да се заиграе с определени схеми и далавери. Мисля, че присъствието му в кабинета може да бъде като една превантивна функция, която ще изпълнява спрямо всички останали министри в кабинета”, коментира още Цветан Цветанов.

Той е на мнение, че ако разкритията на Рашков за АМ „Хемус” бъдат „облечени” в необходимите доказателства, то всеки министър ще знае, че и него може да го последва същото, което би могло да се случи сега..

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тиква

Тиква

21.02.2022 | 12:44

Доказан айдук е тоя

Отговори
3 0
Хайдук

Хайдук

03.01.2022 | 23:43

Прибиране в затвора на Цецо-крадецо и цялата пасмина крадци от прехода и правителството ще остане четери мандата !

Отговори
5 1
Добри оценки но грешна прогноза

Добри оценки но грешна прогноза

11.12.2021 | 23:33

Правителството ще функционира пълен четиригодишен мандат господа републиканци

Отговори
9 7

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?