2374
Следвайте ни

COVID-секцията на Никола: Вотът на карантинираните е в сигурни ръце! СНИМКИ

Двама се отказаха от правото си на вот, заради влошено състояние

viber icon

Общо 13 души, поставени под карантина, упражниха правото си на глас в подвижната избирателна кутия в район „Западен“. По списък те бяха 15, но на два от адресите представителите на COVID-секцията отказаха да дадат своя вот, тъй като здравословно не се чувстват добре. 

Екипът на „Марица“ придружаваше подвижната урна за контактни и болни от коронавирус, които живеят в кварталите „Смирненски“ и „Прослав“. Председател на  COVID-секцията е Никола Дойчев, добре познат с доброволческата си дейност.Той е студент в Медицинския университет, но винаги когато се налага и стане напечено, е на линия. Членове на подвижната секция под негово ръководство са общо четирима – самият той, шофьор и млада двойка.


В днешния ден се придвижват с камион на ОП „Градини и паркове“. Маршрутът, според списъка със заявки, премина през улиците „Рая“, „Гергана“, „Иван Гешев“, „Копривките“ в „Смирненски“ и на няколко адреса в „Прослав“. 

Гласуването протече изключително бързо. На някои места се наложи представителите на COVID-секцията да влизат в дома на избирателите, тъй като им е трудно да слязат или въобще да се движат.

Разбира се, цялото старание на Никола и колегите му бе възнаградено с топла благодарност и почерпка. Възрастните хора са свикнали да посрещат и изпращат както подобава и те ясно го разбраха. 

Никола Дойчев прозвъняваше заявилите да гласуват с подвожната урна и те го очакваха подготвени. Благодарение на експедитивността и на това, че изборите са само за президент и вицепрезидент, а не 2 в 1, работата върви по мед и масло. 

Само три часа след началото на работния ден, Никола и екипът му вече бяха обходили всички адреси в техния списък.Сега очакват нови заявки за гласуване от болни или карантинирани в район „Западен“ , тъй като според указанията на ЦИК такива могат да се подават до края на изборния ден днес.Ако се появят желаещи, те ще бъдат дописвани към първоначалния списък и ще бъдат посетени от подвижната COVID-секция. 

„Вотът на карантинираните е в сигурни ръце!“, каза с усмивка Никола, който вече е врял и кипял в изборния процес. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?