2374
Следвайте ни

COVID секцията на Генадий - хумор и експедитивност, избирателите - бавни СНИМКИ

viber icon

Ако искаш да гласуваш на тъмно, загаси лампата! 

Духовитият Генадий Генчев оглави COVID-секция за болни и карантинирани избиратели в пловдивския район "Западен". Още от 8 часа той и екипът му от трима души облякоха белите ковидни костюми, взеха необходимите книжа и урни и се качиха на камионче на ОП "Градини и паркове". Обиколката им сред карантирани започна с адреси на бул. "Пещерско шосе", след което продължи на улиците "Рая", "Знаме", "Орфей" и други. Списъкът им бе с не повече от 15-20 души, заявили подвижна избирателна кутия, като в някои от случаите гласуваха двойки и семейства на един адрес. Екипът с камиончето действа експедитивно. Звъни на съответния карантиниран избирател 10 минути преди да стигне до дома му, след което спира наблизо, вади кочаните с хартиени бюлетини и урните и очаква избирателя да се появи.

Понякога чакането продължаваше повече минути. След това болният или контактният пловдивчанин попълва декларация, дава си личната карта, връчват му се двете бюлетини - за НС и за президент и той се скрива някъде, за да отбележи предпочитанията си.Един от избирателите от ул. "Рая" попита "Сега къде ще ми е тъмната стаичка?". Отговорът от председателя на секцията не закъсня: "Ако искаш да гласуваш на тъмно, загаси лампата!", шегува се Генадий. Средно около 10 минути отнемаше цялата процедура по гласуване на един човек. Разбира се, повече време се бавеше екипът на адреси с няколко карантинирани избиратели.От кооперация на ул. "Знаме" последователно дадоха своя вот петима души. Така екипът се забави около половин час. Допълнително препятствие за четиримата от ковидната секция в район "Западен" бяха адресите, до които достъпът е с бариери. Освен това избирателите трудно ориентираха екипа къде точно да се появят пред  големите многоетажни кооперации в "Смирненски". Председателят Генадий, който по професия е рехабилитатор, запази хладнокръвие и демонстрира чувството си за хумор във всяка една възможна секунда. След като бе попитан за "тъмна стаичка", той бързаше да осведомява следващите карантинирани, че при желание да гласуват на тъмно, може да загасят лампата. Екипът бе охраняван през целия си път. 

Две баби, тръгнали на разходка, също внесоха цвят в изборния пейзаж. Докато четиримата изчакваха избиратели от ул. "Знаме", възрастните пловдивчанки се загледаха в тях и започнаха да коментират. "Ще ме пуснат ли и мен да гласувам в тая кутия?", запита едната. "Питай, ма. Може и да стане", отговори и другата. В крайна сметка си продължиха разходката без да зададат въпрос на комисията. 

Снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?