71
Следвайте ни

Борисов за туризма пред проф. Рачев: Кой ще дойде сега в тъмночервена зона? ВИДЕО

viber icon

Кого лъжат със зеления сертификат? Теглят по половин милиард всяка седмица. Не знам къде отиват тези пари, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в сектор "Туризъм" се срещнаха в централата на партията с представители на туристическия бранш, както и с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.  Бойко Борисов се срещна и с климатолога проф. Георги Рачев, за да обсъдят ситуацията с туризма у нас.

"Рано или късно пандемията лека-полека ще мине, а туризмът е съществено перо. Ние не си пием бирата в София, а отнемаме от софийския туризъм, като го носим в Силистра. Трябват ни чужденци - стипца, който да идва тук и за 2 лв да пие бира в България", каза проф. Рачев.

"5 паунда му е на англичанина една бира, където и да седне. А тук с едни дребни пари за метрото англичанинът може да си купи цяла каса бира. Нека да погледнем напред за бъдещо министерство с един сериозен бюджет. Нищо не правим от последната среща, когато се видяхме. Отлагаме, отлагаме... Това правят в момента тези хора, които се опитват да ни управляват", добави той.

По темата с бирата Борисов отговори шеговито: "Ако тръгнеш към Силистра, за да пиеш бира, и минеш по "Хемус", ти ще идеш по ракиено време. 7-8 часа е пътят".  

И добави: "Това, което казваш, е абсолютно вярно. Гърците и турците какви реклами правят по нашата телевизия. Има куп ангажименти. Краткосрочно - зимният туризъм. Зимата дойде. Кой ще дойде сега в тъмночервена зона?! Миналата година всички зимни курорти работеха на макс. Сега сме в червена зона, само защото не се ваксинираха".

"Не била достатъчна кампанията за ваксиниране. Когато ние взимахме тези решения, нямаше ваксини, нямаше лекарства. Тогава въведох зелените коридори. Сега щяха да си гледат футбола спокойно, а ние заради глупостта си - половин милиард за избори да идат, за да няма правителство. Сега ще съсипят зимния туризъм", каза той.

"Бяхме въвели мерки 60/40 и 70/30 - писнаха, че бавно става. Тогава НАП вместо приходна агенция стана разплащателна. Кацаров вика, че е национално бедствие. Да, ама това бедствие Европа го преодоля. Те и на Макрон и на Меркел им стачкуваха, ама преодоляха кризата", уточни Борисов.

"Кого лъжат със зеления сертификат? Теглят по половин милиард всяка седмица. Не знам къде отиват тези пари. Селското стопанство ги няма, спортът ги няма, образованието ги няма, полицията ги няма, екологията ги няма... И сега за 8-ми още половин милиард", добави той.

"В Гърция, който не спазва мерките - глоби жестоко, колко време ги държа затворени, месеци след нас. Сега ускорява още. Не е приятно, да. Губиш избиратели, ама това ще се върне на държавата още на пролет. Сега ще убият зимния туризъм", каза Борисов. 

"Само се говори как трябва да се смени Гешев. Това ли ви е промяната? Добре, сменете Гешев, който не знам какво толкова ви е направил, ама какво друго ще направите? Токът ли ще поевтинее?", заключи той.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Алфа

Алфа

03.11.2021 | 17:13

"тъмночервената зона" е в резултат на грантомотивираната статистика От еврогей плащат ,а корумпетатат в колонията надуват статистиката .. ... на 14 диктатурата на измамата ще падне АТАКА Възраждане БНС БНО , Пряка демокрация, Малинов,;;;;; всичко друго е измама

Отговори
0 4
Мимето

Мимето

03.11.2021 | 15:31

Ха надздраве!...Н фустаня ти тегеля изгори на мен джигеря...

Отговори
0 3
3,14

3,14

03.11.2021 | 14:58

Герберасткото изчадие Рачев веднага трябва да бъде пенсиониран!

Отговори
4 2
КУКУ

КУКУ

04.11.2021 | 12:12

гледай си работата тъп..унгер

Отговори
0 0
ХаXaXa

ХаXaXa

03.11.2021 | 12:47

К Р Е Т Е Н

Отговори
7 4
Маргарита

Маргарита

03.11.2021 | 12:03

Иво, знаете ли колко чекмеджани и авансатори треперят от страх да не падне Боко че чак сън не ги лови, какви далавери ще лъснат нямате си на представа

Отговори
9 5
Иво

Иво

03.11.2021 | 11:47

Този трябва да го назначат за шут! Трябва да си слабоумен птеродактил, останал от соца, за да гласуваш за него. Нещо като бай Тошо, но още по-тъп.

Отговори
11 7
Д-р Емилова

Д-р Емилова

03.11.2021 | 11:32

Доведете ми го този цилиндричен пациент. Ще направя чудеса от него. Ще бъде готов за бай Ставри.

Отговори
10 6
Бай Ставри

Бай Ставри

03.11.2021 | 14:47

На Доктор Емилова много благоприятно и се отрази престоя и при мен,само малко я понаболява дупето...

Отговори
2 4
КУКУ

КУКУ

04.11.2021 | 12:12

ЩЕ Я оправяш отзад ли?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?