Следвайте ни

Зловещо предупреждение: Нов локдаун може да сложи край на познатата цивилизация

viber icon

Ако бъде въведен нов локдаун дори за два-три месеца, подобно на този през пролетта, това ще доведе до края на цивилизацията такава, каквато я познаваме. Това заяви психологът Христо Монов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

"Светът все още не е пригоден за онлайн форма на обучение, най-вече България. Дори в София все още има деца, които нямат достъп до подобно обучение. Кризата с Covid ни показва, че всъщност сводобното движение на хора, капитали и стоки има и своите мрачни измерения като проява на тероризъм и разпространение на пандемии."

"Този хедонизъм, на който се наслаждавахме тези двайсет години, трябва да се трансформира в отговорност", коментира Христо Монов, пише dnes.bg.

Гостът изказа тезата, че предстоящата психологическа криза от Covid, за чието задълбочаване през зимните месеци ООН предупреди, вече е налице у нас - "градският транспорт в столицата е една социална работилница, където кихане и кашляне се превръщат в предпоставки за изблици на агресия".

"Ситуацията с коронавируса има повече от едно измерение, а не е само това на страха. Трябва да се набляга върху начините за разрешаване на кризата по различните форуми вместо да се коментира само с езика на страха и недоверието. Ниският по интензитет, но продължителен стрес, на който всички подлежим в момента, е сред основните ерозиращи фактори на имунната ни система", категоричен е специалистът.

Целия разговор с Христо Монов вижте ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дрън дрън ярина

Дрън дрън ярина

28.10.2020 | 16:50

Монов, ходи се прегледай при психиатър!

Отговори
3 3
Стиф

Стиф

28.10.2020 | 16:41

Ма много си п.ост! Край на цивилизация,стрес.... Дрън-дрън! Ако психически сме толкова лабилни,е.ати и цивилизацията!

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?