Следвайте ни

Здравният министър: Вбесен съм от ставащото, няма да има галеници

viber icon

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си, да получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред болница, чиято врата е затворена, да има човек на 33 години да чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

Той поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там. При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов. 

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър. 

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов. 

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той. 

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът. 

"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов. 

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той. 

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

sad

sad

02.11.2020 | 04:36

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..===>>>Careerclub9.com

Отговори
1 0
Бесен Мракобесен

Бесен Мракобесен

01.11.2020 | 10:25

Аз съм вбесен на министъра и на цялата политическа крадлива банда за дето от едно грипче направиха от мухата слон и побъркаха целия свят Защо За да съсипят цели отрасли от икономиката От бедните да направят още по бедни съвременни роби А богатите да добавят към милиардите си още милиарди и да ни го обясняват че това било плод на иновативно мислене Не Това е пир по време на Чума а Чумата е медийна атака в световен мащаб А чий са медийте е ясно и на първокластник

Отговори
13 11
министър Ангелов

министър Ангелов

01.11.2020 | 09:51

Пълен провал на Шайката начело с крадливото банкянско добиче.

Отговори
16 8
Дада

Дада

01.11.2020 | 09:27

Еми като си вбесен сложи си хилураион в джуките или още един ботокс да ти е.б.а майката ска.пана

Отговори
12 15
Нене:

Нене:

01.11.2020 | 10:49

Я пак... пише се хиАЛУРон, т*пако! Майка ти сигурно я е изтряскал някой дебил с развалена сп*рма, че си се пръкнал такъв "мозък"?

Отговори
3 7
дада да Не не

дада да Не не

01.11.2020 | 11:08

млъкни ще го тура в на майка ти пу..тката бе селяк.Сложи си и ти ботокс в ан.ала като тоя смешник бе

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?