Следвайте ни

Здравният министър: Във война сме. Подкрепяйте лекарите, за да не ги загубим ВИДЕО

viber icon

Подкрепяйте лекарите, за да не ги загубим. Ако продължава да се насажда мнението, че българските лекари са убийци в бели престилки, няма да стигнем до никъде. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг.

Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Всички онези мерки, които предприехме, не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа. Продължават становищата, че няма такъв вирус и че влияем върху свободите на хората. Прави впечатление огромният натиск върху системата в Благоевград, Бургас, Пазарджик, Перник, Варна, Пловдив, Габрово, Търговище, Шумен, Русе, отчете още здравният министър. В Шумен например натискът бил 135%.

Ситуацията към настоящия момент е следната - 5766 са излекуваните за последната седмица. В страна от общия брой на разкрити легла 11 492 и общият брой за интезивно лечение е 1257, на лечение в момента са 5316 и 313 на интензивно лечение, запозна със статистиката за последните 7 дни здравният министър.

За случая в Пловдив с двама починали пациенти пред УМБАЛ "Св. Георги" министър Ангелов обясни, че ще изчака прокурорската проверка, преди да вземе страна.

Няколко дни наблюдавам какво се случва със „Зелените коридори“. Решението бе обсъдено с възрастните хора и с представители на магазините за пазаруване. Изискването на възрастните хора бе да има два коридора в два часови коридора. След обсъждане с асоциацията се оказа, че не могат, защото ще търпят икономически щети. В самото начало когато започна всичко установихме, че този коридор не е достатъчен, увеличихме с 1 час и после преместихме коридора следобед. Сега разбираме, че този коридор носи някакъв вид несъгласие за магазините. Сега отново експертите мислят как да направят марката, така че да съхрани живота на тези хора. Ние сме във война и трябва да успеем да опазим живота на колкото се може повече български граждани, добави той.

За този вирус не знаем почти нищо. Над 45 000 публикации има, които са в двата полюса на фактите. Говори се за планове за пандемия като грипните вируси. Че този вирус държи ли се като грипа? Ако се държеше като грип, трябваше да изчезне през лятото, заяви министърът.

Здравният министър каза, че прекалено много се съсредоточаваме върху PCR теста. Понякога пациентът може да е с коронавирус, но да е с отрицателен тест. Биологичното протичане на тази инфекция е строго индивидуална, стана ясно от думите на проф. Ангелов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

осравка

осравка

19.11.2020 | 17:23

Мръсен толуп

Отговори
1 0
неви

неви

19.11.2020 | 13:45

За мене бездействието на правителството говори че те желаят смъртта на българите.Цял свят ограничи всичко, само тук цари нехайство. Най-бедната държава, с най ниски доходи и най зле оборудвани болници и си позволява всичко са работи и се движи по улиците, а 3а 5 човека март ни затвориха.

Отговори
5 1
Багери са нужни

Багери са нужни

19.11.2020 | 13:17

Ковид вълнообразно ще се развива до 2025, и най добрите ваксини, с атенюиран причинител, и най перспективните уви не предпазиха от повторно заразяване държавните глави. Решението на проблема явно не е с настоящите ваксини, а инктрументариума трябва да е друг. Ваксини за укрепване на имунитета, вроден, придобит, назален. А лекари бол, даже са излишни, щом ги прогонват от града

Отговори
1 1
9 легион

9 легион

19.11.2020 | 12:54

Ами съжалявам да го кажа, но 90% от личните лекари и без това нищо не правят.На практика тях ги няма.До болничната помощ е пълен пас!За какво стоят и зобщо и ги броят за лекари.Паразити на здравната система.Иначе за болниците не мога да кажа лошо...вършат си работата хората до колкото могат.

Отговори
3 1
Сик

Сик

19.11.2020 | 12:46

Стига сте се оплаквали, който иска да направи нещо не да реве, а да се пише доброволец в някое ковид отделение. Ще му се промени мисленето веднага - справка Мънгъров.

Отговори
3 1
323

323

19.11.2020 | 12:46

Тия смешници не разбраха ли че спасението е пълно затваряне с Мутафч4йски начело тогава ще има резултат а не тактиката на малоумния мангъров и неговия гуро бб

Отговори
3 4
623

623

19.11.2020 | 12:38

На война като на война! Всички вие да сте на фронта! Да давате пример,а не да ви разнасят с джипа и да ви разправят какви магистрали имаме.На война се взимат крайни решения.Няма време за лигавене!

Отговори
5 2
ABSURD

ABSURD

19.11.2020 | 11:11

Освен аз да ви кажа накратко къде сбъркахте със ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ. Сбъркахте там, че пуснахте групата 65+ да има възможост да обикаля по магазини и аптеки ПО ЦЯЛ ДЕН, а останалите хора да бъдат ограничени. Познайте дали след 17:30, когато е ЧАС ПИК навсякъде, пред магазините, където има километрични опашки от приключили работа хора, няма и хора над 65 години, които са решили да не спазват така наречения ЗЕЛЕН КОРИДОР, който, естествено, е доброволен. Изобщо не коментирам абсурда, според който човек под 65 години не може да влиза в аптека 5 часа на ден. 5 ЧАСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Какво се случва, когато учениците се върнат на училище другата седмица? Който е втора смяна, не влиза изобщо в магазин цял ден? Или пък на тях ще им позволят и ще смесят НАЙ-РИСКОВАТА с НАЙ-ОПАСНАТА група? Лично аз няма да се учудя. Цяла Европа ограничава рисковата група по всякакви начини, а ние я пускаме да обикаля по цял ден без никакви ограничения по магазини и аптеки. Еми, ЕВАЛА. БРАВО на който го измисли това. Доста ефективна мярка. За финал един съвет - ограничена трябва да е рисковата група, голяма част от която така или иначе разполага с целия ден, а не работещите хора, чието време така или иначе е ограничено. Иначе те разчитат на самосъзнанието на хората. Какво самосъзнание, бе, хора? Вие виждате ли в какво се е превърнал светът. Самосъзнание...

Отговори
7 1
Кажете бре!

Кажете бре!

19.11.2020 | 11:07

Аз едно нещо не мога да разбера. След като има ЕДИН приемен кабинет, с ЕДИН екип в него, и дойдат ЕДНОВРЕМЕННО в рамките на двайсетина минути ШЕСТИМА пациента за приемане, ВСЕКИ от които има поне 15-20 минути ОБРАБОТКА на документи, как да стане ДА НЕ ЧАКАТ някои от пациентите?

Отговори
7 0
Ковидчо (оригиналът):

Ковидчо (оригиналът):

19.11.2020 | 10:59

Убийците не са лекарите и другите медицински работници, убийците са тези на снимката и другите олигофрени в МС и Народното събрание, които са първопричината за всички проблеми на гламавия народ, който ги търпи, отглежда и угоява!!!

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?